Paras ja helppo tapa saada broilerista supermehevää ja maukasta

0:42 Miten broilerinfileet paistetaan oikein? Jaakko Saariluoma yllättyi Kari Aihisen opeista

Jos haluat supermehevää broileria, kannattaa harkita sen keittämistä! Insider-sivustolla vinkataan, miten sekä kokonaisesta broilerista että broilerin osista saa keittämällä parasta.

Videolla: Miten broilerinfileet paistetaan oikein? Jaakko Saariluoma yllättyi Kari Aihisen opeista

Moni paistaa broilerinsa pannulla tai uunissa, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että broilerin voi myös keittää? Kun keität broilerin oikein, saat lukittua kosteuden ja mehevyyden sen sisään.

Insider-sivustolla vinkataan, että keitettyä broileria voi nyhdettynä lisätä helposti salaatteihin, keittoihin, täytettyihin leipiin ja muihin ruokiin.

– Broilerin keittäminen paloissa tai kokonaisena ja nyhtäminen sen jälkeen on yksi helpoimmista tavoista tehdä mehevää ja maukasta broileria! Insiderin toimittaja Taylor Tobin toteaa.

Muista säästää myös kanaliemi

Miten broileri sitten kannattaa keittää, että siitä tulee varmasti mehevää eikä kuivaa? Ruokakirjoittaja ja reseptinikkari Jessica Radhawa neuvoo.

Ensimmäiseksi on syytä muistaa, että hauduttaminen ja keittäminen ovat kaksi eri asiaa. Hauduttamisessa ruokaa kypsennetään pitkään alhaisessa lämpötilassa, mutta keittäminen vaatii kovemmat lämmöt. Hauduttaminen toimii mainiosti herkille ruoille, kuten munille ja kalalle, mutta käy se toki myös broilerin kypsentämiseen. Joidenkin kokkien mielestä hauduttamalla saa entistäkin mehevämmän lopputuloksen broilerille kuin keittämällä.

Jos sinulla on iso kattila, kokonaisen broilerin keittäminen on mahdollista ja hyvin yksinkertaista. Yhtä hyvän lopputuloksen saa kuitenkin myös pienemmillä luullisilla broilerinosilla, kuten rintaleikkeillä tai reisillä.

– Jos nopeus on tärkeintä, suosittelen valitsemaan luutonta ja nahatonta rintafileetä sekä reisipaloja.

Broilerin rakenteesta saa keittämällä mehevän riippumatta siitä, mitä osaa käytät. Kokonaisesta broilerista ja luullisista tulee kuitenkin maukkaampaa ja lopputuloksena saa myös kanalientä, jonka voi säästää myöhempää käyttöä varten.

Miten broilerista keitetään mehevää?

Jessica Radhawan mukaan broileria keittäessä tärkeintä on, että se saavuttaa oikean sisälämpötilan. Broilerin tulisi kypsyä noin 73-asteiseksi. Keittoaika riippuu siitä, minkä kokoista broileria tai broilerin osaa keität. Tässä kuitenkin suuntaa-antava taulukko:

Luuttomat broilerin rintafileet: 12–15 minuuttia
Luulliset broilerin rintafileet ja koipireidet: 25–30 minuuttia
Kokonainen broileri (noin 1,3–1,8 kg): 1,5–2 tuntia

Broileri kannattaa keittää mausteliemessä. Jessica itse laittaa liemeen selleriä, porkkanaa, valikoiman tuoreita yrttejä (esimerkiksi salviaa, lehtipersiljaa, rosmariinia ja laakerinlehtiä), suolaa ja pippuria. Vettä pitää olla niin paljon, että broilerit peittyvät. Veden annetaan ensin kiehahtaa ja porista minuutin verran, sitten lämpötilaa lasketaan kunnolla niin, että broileri saa keittyä kattilassa hyvin hiljalleen. Kattila kannattaa peittää ainakin osittain kannella. On suositeltavaa käyttää lihalämpömittaria broilerin kypsyyden tarkistamiseen.

Kun broileri on valmista, se kannattaa nyhtää nyhtöbroileriksi esimerkiksi kahden haarukan avulla. Käytä nyhtöbroileria esimerkiksi tacoissa, salaateissa, nuudeleissa tai keitoissa. Muista myös säästää kanaliemi. Se säilyy jääkaapissa tiiviisti pakattuna neljä päivää tai pakastimessa jopa puoli vuotta.

Lähde: Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja