Ruokavirasto selvitti tarkemmin eri lihojen koostumuksia liittyen Fineli-tietopankin päivitystyöhön. Selvitystyön myötä useampi eri liha paljastui muun muassa aiempaa tietoa vähärasvaisemmaksi.
Ruokavirasto päivittää parhaillaan lihojen ja lihatuotteiden vanhentuneita ja puuttuvia tietoja. Tavoitteena on päivittää tietoja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämään elintarvikkeiden kansalliseen koostumustietopankkiin, Fineliin.
Fineli-palvelua hyödyntävät muun muassa monet ravitsemusalan toimijat sekä teolliuus pakkausten ravintosisältöjä laatiessaan. Myös ravitsemusneuvonta ja joukkoruokailun suunnittelu pohjaavat Finelin tietoihin, ja lisäksi sitä hyödynnetään tutkimuksessa, opetuksessa ja erilaisissa terveyssovelluksissa.
Ruokaviraston tuoreen selvityksen perusteella monen lihan koostumustiedot menevät nyt uusiksi.
– Finelin aikaisempiin tuloksiin verrattuna monen tutkitun lihan proteiinipitoisuus oli lisääntynyt ja rasvan määrä vähentynyt. Rasvahappotulokset tarkentuivat, sillä aikaisemmat tiedot olivat osittain puutteellisia, Ruokavirasto kertoo tiedotteessaan.

