Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ammattilaiskokitkin mokaavat: Näin broilerinfileet pitäisikin oikeasti paistaa

Shutterstock
Julkaistu 12.07.2017 07:53

MTV LIFESTYLE

Miten broilerinfileistä saa paistettua mahdollisimman meheviä? Ei ainakaan pannulla. 

Broilerinfileestä tulee pannulla paistaessa helposti ylikypsää ja kuivaa. Mikä sitten on täydellisten mehevien broilerinfileiden salaisuus? Ammattilaiskokkien mukaan fileet kannattaisi kypsentää suosiolla uunissa.

Vain pintaväri pannulla

Ota pannulla fileeseen vain pintaväri ja paista broileri sitten miedossa lämmössä uunissa hauduttaen. Näin broileriin saa sen kaikkein parhaimman mehevyyden. Uunin lämpötilalla pystyy hallitsemaan lihan mehevyyttä. 

Uunin miedolla lämpötilalla tarkoitetaan todellakin erittäin mietoa lämpötilaa: fileet kannattaa laittaa hieman alle 100 asteeseen ja kypsentää pitkään.

Hanki paistomittari ja seuraa lihan sisälämpötilaa: kun broilerinfileet ovat 72-asteisia, ne ovat valmiita.

Voiko fileet valmistaa pannulla?

Jos broilerinfileen haluaa välttämättä valmistaa pannulla, se kannattaa upottaa kastikkeeseen tai keittää siinä kypsäksi loppuun. Näin fileeseen voi saada hieman mehukkuutta. 

Broilerinkoivissa ja koipireisissä on luonnostaan enemmän rasvaa, jolloin mehukkuusastekin on parempi.

Lähde: Fazer Food Services 

Lisää aiheesta:

Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"Broilerinfileistä täydellisen meheviä helposti: "Paras tapa valmistaa"Edullisempaa kuin rintafilee – näin helposti voit saada täydellisen mehevää broileriaTämä on tiedettävä, jos teet kotona ruokaa: Näin broilerista tulee taatusti mehevää Jokaisen ruoanlaittajan ehdottomasti tiedettävä: Näin saat broilerista mehevääJokaisen ruoanlaittajan ehdottomasti tiedettävä: Näin saat supermehevää broileria
BroileriMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 6.10.10:44
    Eläintensuojelu

    Järjestö: Monille broileri on enemmän ruoka kuin eläin

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 18.10.202218:50
    Ruoka

    Yllättävä niksi mehevän kanan valmistamiseen – "Se sulaa suussasi"

  • 20.08.201908:28
    Ruoka

    Jos rakastat kermaisia ja valkosipulisia ruokia, Janin nopea broileriresepti on sinulle: "Loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti"

  • 17.07.201913:06
    Ruoanlaitto

    Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissa