Mainos

Kokki nimeää kaksi tärkeintä sääntöä perunamuusin tekemiseen: Ethän käytä vääränlaista maitoa tai voita?

Perunamuusin valmistaminen on periaatteessa yksinkertaista, mutta muutamaan valmistusvaiheeseen on syytä kiinnittää erityistä huomiota, mikäli lopputuloksesta haluaa mahdollisimman hyvän.

Yllä olevalla videolla ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki kertoo perunan syömisen hyödyistä. 

Miten tehdään täydellistä perunamuusia? The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja, kokki Kelly Vaughan tietää niksit parhaaseen pottusoseeseen.

– Kun työskentelin kokkina ranskalaisessa bistrossa, opettelin tekemään täydellistä perunamuusia – sellaista todella kermaista ja sileää. Vaikka perunamuusi vaikuttaa päällisin puolin todella yksinkertaiselta ruoalta, siitä voi helposti tulla kumimaista liisteriä, Kelly sanoo.

1. Älä käytä kylmää maitoa tai voita

Kellyn mukaan liisterimuusin voi välttää muutamalla oleellisella taktiikalla muusia valmistaessa. Ensimmäinen vinkki liittyy maitoon ja voihin: ne tulisi aina lisätä perunoiden joukkoon lämpiminä.

– Se saattaa vaikuttaa tarpeettomalta työvaiheelta, mutta jos lisäät voin ja maidon kylmänä, kuumat peruna jäähtyvät ja muusista ei tule silkkisen pehmeää.

Maito tai kerma sekä voi kannattaa kuumentaa hiljalleen kattilassa ja sekoittaa sitten varovasti soseutettujen perunoiden joukkoon.

2. Käytä perunapuristinta

Perunoiden soseuttamiseen kannattaa myös Kellyn mukaan panostaa ja hankkia keittiövälineiden joukkoon perunapuserrin, eli perunaprässi.

– Se näyttää jättimäiseltä valkosipulipuristimelta. Kun puserrat keitetyt perunat prässin läpi, laite tekee hienoa ”perunalunta”, josta syntyy sileä muusi. Tämän jälkeen lämpimän voin ja maidon voi varovasti sekoittaa joukkoon esimerkiksi nuolijan avulla.

Lähde: The Kitchn

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja