Tätä pastareseptiä Harri Syrjänen suosittelee – kokin "lempeä mutta raju paketti" valmistuu alle puolessa tunnissa: "Ei voi olla tekemättä"
Testaa Harri Syrjäsen chorizopasta, jonka kokki kuvailee olevan yksi one pot -reseptisuosikeistaan.
Katso yllä olevalta videolta, kuinka näppärästi Harri Syrjäsen chorizopasta oikein valmistuu!
Kaipaatko uusia arkiruokaideoita? Muun muassa Mitä tänään syötäisiin? - ja Kokkisota-ohjelmista tuttu kokki Harri Syrjänen vinkkaa Instagram-tilillään pastareseptistä, joka valmistuu alle puolessa tunnissa.
Välimeren makujen, tomaatti-fetapastan ja "vihreän hirviön" jälkeen Syrjänen on paljastanut oman "pyhän kolminaisuutensa" sekä vinkannut, kuinka klassikkopasta bolognesenkin saa valmistettua yhden kasarin taktiikalla. Pääsiäisen ruokavinkkinä toimi sitruunainen karitsapasta.
Viimeisimmän one pot -pastareseptin pääraaka-aine on chorizo.
– Nyt lähtee yks mun suosikeista, lempeä mutta raju paketti. Jos alle 30 minuutissa saa näin hyvää, ei voi olla tekemättä, Syrjänen kehuu reseptiään.
Harri Syrjäsen chorizopasta
Tältä näyttää valmis pasta-annos.
200 g chorizo makkaraa
320 g pennepastaa
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 valkosipulinkynsi
4 kevätsipulin vartta
kourallinen lehtipersiljaa
0,5 dl oliiviöljyä
7 dl lihalientä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tl paprikajauhetta
Pilko chorizo, paprikat, valkosipuli ja kevätsipuli sekä persilja. Ruskista chorizo, paprikat ja valkosipuli kevyesti oliiviöljyssä kasarissa. Mausta paprikajauheella.
Lisää kasariin tomaattimurska sekä lihaliemi ja kiehauta. Lisää pasta. Keitä pastaa hiljaa hymyillen 15 minuuttia. Lisää kevätsipuli ja persilja ja keitä vielä 2–3 minuuttia. Rouhaise sekaan mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.
Selaa kuviin nuolinäppäimestä painamalla. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta