Mainos

Tämä on Harri Syrjäsen "pyhä kolminaisuus" – kokki vannoo makuyhdistelmän nimeen: "Toimii aina"

Kokki Harri Syrjäsen pyhään kolminaisuuteen kuuluvat sitruuna, valkosipuli ja timjami.

Useista MTV:n ruokaohjelmista tuttu kokki Harri Syrjänen julkaisi jälleen uuden one pot -reseptin Instagram-seuraajilleen. Välimeren makujen, tomaatti-fetapastan ja "vihreän hirviön" jälkeen etäkokkikoululaisille vuorossa on "pyhä kolminaisuus", jossa yhdistellään sitruunaa, valkosipulia ja timjamia.

– Jos jotain olen keittämisestä oppinut, niin sen, että ne toimii aina, Syrjänen toteaa makukolmikosta.

Testaa resepti!

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Harri Syrjäsen Pyhä kolminaisuus -pasta

Kanapasta sitruunalla, valkosipulilla ja timjamilla

400 g broileria
2 rkl oliiviöljyä
2–4 valkosipulinkynttä
pieni nippu timjamia silputtuna
(2 dl valkoviiniä)
6 dl kanalientä (jos et käytä valkoviiniä, 8 dl kanalientä)
2 dl kuohukermaa
350 g simpukkapastaa
300–400 g parsakaalia
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
1 dl raastettua parmesaania
suolaa
valkopippuria myllystä

Leikkaa broileri 2x2 cm kuutioiksi. Lisää kasariin oliiviöljy ja paista broilereita hetki, mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää valkosipuli sekä timjami ja paista broileri lähes kypsäksi. Ota lautaselle sivuun.

Kiehauta valkoviini kasarissa, lisää joukkoon kerma ja kanaliemi, kiehauta. Lisää pasta. Keitä hiljalleen noin 8 minuuttia.

Lisää joukkoon parsakaali, jatka keittämistä 2 minuuttia, välillä sekoittaen.

Lisää broileri, sitruunankuori ja -mehu sekä parmesaaniraaste. Anna hautua hiljalleen 6–8 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Koristele timjamilla ja pirskottele päälle oliiviöljyä.

Niksi sitruunan raastamiseen:

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja