Harri Syrjäsen helppo one pot -pasta sopii täydellisesti talvisen päivän ruoaksi.
Muun muassa Kokkisota-, Saaristoruokaa- ja Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmista tuttu julkkiskokki Harri Syrjänen julkaisi Instagram-tilillään talvisen reseptivinkin itämaisen ruoan ystäville. Tämä helppo ja nopea ruoka valmistuu yhdessä kattilassa!
– Helppo tehdä ja törkeen hyvää, Syrjänen kehuu reseptiä.
Kokin mukaan ruoan valmistusaikakin jää alle puolen tunnin!
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Harri Syrjäsen one pot -pasta
kanaa, kookosta ja punaista currya

400 g broileria
2 rkl öljyä
1 punasipuli
12 tummaa herkkusientä
4 dl kookosmaitoa
6 dl kanalientä
350 g pastaa (esim. Fettucce no15)
2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 tl punaista currytahnaa
200 g varsiparsakaalia
(1 punainen chili)
kourallinen basilikanlehtiä
suolaa
valkopippuria myllystä

Pilko kasvikset ja suikaloi broileri. Paista broileri kasarissa tilkassa öljyä lähes kypsäksi. Lisää joukkoon sienet sekä sipuli ja kuullota hetki. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kaada kasarista lautaselle odottamaan.
Laita kanaliemi ja kookosmaito kasariin, kiehauta. Lisää pasta joukkoon, sekä punainen currytahna, inkivääri, valkosipuli ja chili, jos haluat tulisemman version. Keitä hiljaa hymyillen 10 minuuttia. Lisää parsakaali, broileri-sipuli-sieni. Hauduta vielä 6–8 min kunnes pasta on kypsä. Lisää lopuksi silputtu basilika.
Oletko aina käyttänyt pastalävikköä väärin? Videolla oikea tapa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!