Klassikkopasta valmistuu yhdessä kasarissa alle puolessa tunnissa – testaa Harri Syrjäsen resepti

älä käytä syrjänen
Harri Syrjäsen bolognese-reseptillä loihdit maukkaan pastan yhdessä kattilassa.

Kokki Harri Syrjänen julkaisi Instagram-tilillään "tähän mennessä helpoimman" one pot -pastareseptinsä.

Muun muassa Kokkisota-ohjelmasta tuttu kokki Harri Syrjänen on julkaissut Instagram-tilillään seuraajiensa iloksi useita erilaisia one pot -pastareseptejä. Esimerkiksi viime viikolla Syrjänen paljasti reseptin yhteydessä "pyhän kolminaisuutensa" eli takuuvarman makukolmikon, joka "toimii aina".

Tällä viikolla vuorossa on puolestaan kokin omin sanoin "tähän mennessä helpoin one pot ikinä", nimittäin pasta bolognese.

– Tämä klassikko onnistuu myös alle 30 minuutissa, vaikka perinteisesti keitetään useampi tunti. Tämä versio on hieman kirpeämpi ja raikkaampi, Syrjänen kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Harri Syrjäsen Pasta Bolognese (one pot)

resepti 2–3 hengelle

250 g jauhelihaa
350 g spagettia
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
1 tölkki kuorittuja tomaatteja
6–7 dl mietoa lihalientä
pikku nippu tuoretta basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria


Pilko sipuli, valkosipuli ja basilika hienoksi. Ruskista jauheliha oliiviöljysä kasarissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja ruskista vielä hetki.

Lisää tölkkitomaatit ja painele lusikalla paloiksi, lisää lihaliemi ja kiehauta.

Lisää pasta ja keitä hiljaa 16 minuuttia, kunnes pasta on kypsä. Pyöräytä sekaan basilika, nosta annos lautaselle ja raasta päälle parmesania.

Näin mittaat spagetin oikein:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.