Klassikkopasta valmistuu yhdessä kasarissa alle puolessa tunnissa – testaa Harri Syrjäsen resepti

Kokki Harri Syrjänen julkaisi Instagram-tilillään "tähän mennessä helpoimman" one pot -pastareseptinsä.
Muun muassa Kokkisota-ohjelmasta tuttu kokki Harri Syrjänen on julkaissut Instagram-tilillään seuraajiensa iloksi useita erilaisia one pot -pastareseptejä. Esimerkiksi viime viikolla Syrjänen paljasti reseptin yhteydessä "pyhän kolminaisuutensa" eli takuuvarman makukolmikon, joka "toimii aina".
Tällä viikolla vuorossa on puolestaan kokin omin sanoin "tähän mennessä helpoin one pot ikinä", nimittäin pasta bolognese.
– Tämä klassikko onnistuu myös alle 30 minuutissa, vaikka perinteisesti keitetään useampi tunti. Tämä versio on hieman kirpeämpi ja raikkaampi, Syrjänen kirjoittaa.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Harri Syrjäsen Pasta Bolognese (one pot)
resepti 2–3 hengelle
250 g jauhelihaa
350 g spagettia
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
1 tölkki kuorittuja tomaatteja
6–7 dl mietoa lihalientä
pikku nippu tuoretta basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria
Pilko sipuli, valkosipuli ja basilika hienoksi. Ruskista jauheliha oliiviöljysä kasarissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja ruskista vielä hetki.
Lisää tölkkitomaatit ja painele lusikalla paloiksi, lisää lihaliemi ja kiehauta.
Lisää pasta ja keitä hiljaa 16 minuuttia, kunnes pasta on kypsä. Pyöräytä sekaan basilika, nosta annos lautaselle ja raasta päälle parmesania.
Lue myös: Tämä on Harri Syrjäsen "pyhä kolminaisuus" – kokki vannoo makuyhdistelmän nimeen: "Toimii aina"
Näin mittaat spagetin oikein:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Koko Suomi leipoo: Rypytetty punnuspulla
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä