Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pääsiäisruoka vielä hakusessa? Testaa Harri Syrjäsen sitruunainen karitsaresepti: "Ihan pakko tehdä"

Sitruunainen one pot valmistuu nopeasti. Kuva: Harri Syrjänen.
Sitruunainen one pot valmistuu nopeasti. Kuva: Harri Syrjänen.
Julkaistu 02.04.2021 11:52

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Jos pääsiäisen ruokasuunnitelmat ovat vielä auki, kannattaa kokeilla Harri Syrjäsen helppoa ja nopeaa one pot -reseptiä.

Muun muassa Mitä tänään syötäisiin? - ja Kokkisota-ohjelmista tuttu kokki Harri Syrjänen julkaisi pääsiäisen kunniaksi Instagram-tilillään jälleen uuden one pot -reseptin.

Välimeren makujen, tomaatti-fetapastan ja "vihreän hirviön" jälkeen Syrjänen on paljastanut oman "pyhän kolminaisuutensa" sekä vinkannut, kuinka klassikkopasta bolognesenkin saa valmistettua yhden kasarin taktiikalla.

Pääsiäisen kunniaksi kannattaa kuitenkin testata uusinta, sitruunaista reseptiä, jonka kokki lupaa olevan "kaikkien aikojen one pot -resepti".

– Tää on ihan pakko tehdä, kokki vannoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Harri Syrjäsen pääsiäisen one pot: sitruunaa ja karitsaa

(2–3 hengelle)

300 g karitsan sisäfilettä
2 valkosipulinkynttä
1 tl kurkumaa
ripaus chilirouhetta
200 g turkkilaista jugurttia
1 dl kermaa
8–9 dl mietoa lammas- tai lihalientä
320 g tagliatellepastaa
6 parsaa
1 tl raastettua inkivääriä
puolikas iso sitruuna
tuoretta minttua kourallinen
parmesaania raastettuna
valkopippuria myllystä
suolaa

Puhdista fileestä kalvot ja leikkaa noin 3 cm paloiksi. Pilko valkosipuli. Ruskista lihat kasarissa tilkassa öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkosipuli, kurkuma ja chili. Ruskista hetki. Ota sivuun lautaselle.

Kaada kasariin lihaliemi, kerma ja turkkilainen jugurtti. Kiehauta, lisää pasta ja anna hiljaa hymyillä 8 minuuttia. Sillä aikaa pilko parsa. Kun pasta on kiehunut 8 minuuttia, raasta joukkoon inkivääri ja sitruunankuori. Purista vielä mehut sitruunasta ja lisää parsa. Keitä 6 minuuttia ja lisää joukkoon minttu ja lihat.

Anna kiehua 2–4 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Nostele lautaselle ja raasta päälle parmesania.

Lue myös: Tämä on Harri Syrjäsen "pyhä kolminaisuus" – kokki vannoo makuyhdistelmän nimeen: "Toimii aina"

Katso myös Pekka Terävän vinkit siihen, kuinka karitsasta saa täydellistä:

7:25Keittiömestari Pekka Terävä näyttää, miten karitsasta saa valmistettua täydellistä

Lisää aiheesta:

Tätä pastareseptiä Harri Syrjänen suosittelee – kokin "lempeä mutta raju paketti" valmistuu alle puolessa tunnissa: "Ei voi olla tekemättä"Klassikkopasta valmistuu yhdessä kasarissa alle puolessa tunnissa – testaa Harri Syrjäsen reseptiTämä on Harri Syrjäsen "pyhä kolminaisuus" – kokki vannoo makuyhdistelmän nimeen: "Toimii aina"Simppeli pasta, jota sinunkin on kokeiltava: Näin valmistuu Harri Syrjäsen "vihreä hirviö"Harri Syrjäsen tomaatti-fetapasta valmistuu nopeasti yhdessä kattilassa: "Aivan huikea ja helppo"Harri Syrjänen vinkkaa nerokkaan pastaohjeen – valmistuu alle puolessa tunnissa: "Helppo tehdä ja törkeen hyvää"
PääsiäinenRuokaHarri SyrjänenPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pääsiäinen
  • 21.4.12:05
    Paavi

    Paavin eilen tavannut USA:n varapresidentti J. D. Vance: "Olen iloinen, että ehdin tavata hänet"

  • 21.4.09:59
    KAJ

    KAJ-yhtyeen Jakobin lempijuhla lapsena oli pääsiäinen, mutta ei suklaamunien takia

  • 20.4.22:25
    Ukrainan sota

    Zelenskyiltä karut luvut: Venäjä rikkoi "pääsiäistulitaukoa" 2 000 kertaa

  • 20.4.06:37
    Espanja

    Hullusta kaivuritempusta tuttu Aapeli-trulli keksi uuden tavan lentää – video näyttää, kuinka vaikeaa homma tällä kertaa oli

  • 19.4.22:30
    Pohjanmaa

    "Kaikki huutaa, niin saadaan noidat karkotettua" – tällainen on pääsiäisperinne Pohjanmaalla