Tätä maustetta kannattaa hyödyntää ruoanlaitossa – testaa maukkaat reseptit!

kurkuma
Shutterstock

Kurkuma saattaa olla monelle tuntemattomampi mauste, mutta sitä kannattaa hyödyntää ruoanlaitossa. 

Löytyykö maustehyllystäsi kurkumaa? Tämä, muun muassa pakistanilaisista ruoista tuttu, mauste on tunnettu terveyshyödyistään, joihin lukeutuvat muun muassa sen hyödyt rasva-aineenvaihdunnassa ja painonhallinnassa. Lisäksi kurkuma on luonnollinen maksan puhdistaja ja sillä on tulehduksia estäviä ominaisuuksia.  Se saattaa myös estää tai hidastaa Alzheimerin taudin pahenemista.

Lue, kuinka voit kurkumaa käyttää!

Salaatinkastike

Lisää kannelliseen lasipurkkiin saman verran punaviinietikkaa ja oliiviöljyä. Lisää vielä 1 teelusikallinen oregeanoa, 1 teelusikallinen jauhettua kurkumaa sekä suolaa ja pippuria muan mukaan. Laita kansi kiinni, ravistele ja nauti salaattien päällä.

Smoothie

Tehosekoitin esiin! Laita sinne 5 suurta porkkanaa, 1 pilkottu omena, pieni pala kuorittua kurkuman juurta sekä 2,4 desilitraa jäätä ja sekoita! Jos haluat lisätä vielä esimerkiksi lehtikaalta tai kurkkua, niin se sopii hyvin. Kurkuman terveyshyötyjen lisäksi pääset nauttimaan vihannesten ja hedelmien ravintoaineista.

Oma versio tandoorista

Laita pannulle keskilämmölle sihisemään 2 teelusikallista paprikajauhetta, 1/2 teelusikallista suolaa, 1/2 teelusikallista korianteria, 1/4 teelusikallista kurkumaa, 1 ruokalusikallinen jauhettua valkosipulia sekä 1 ruokalusikallinen limettimehua. Madalla lämpöä ja lisää kanasuikaleita. Paista huolellisesti ja tarjoile ruoka parsan kera.

TESTAA MYÖS NÄMÄ RESEPTIT:

Lähde: HellaWella

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!