Tästä ei enää marjapiirakan tekeminen muutu helpommaksi – mahtava resepti!

Puolukkapiirakka
Helppo ja herkullinen puolukkapiirakka on mahtava resepti syksyyn. MTV

Huomenta Suomen Makujen aamussa valmistettiin ihanaa puolukkapiirakkaa, joka syntyy superhelposti. Puolukat voi korvata myös muilla marjoilla. 

Jos kaipaat helppoa marjapiirakkareseptiä, tässä se on! Huomenta Suomen Makujen aamun kokki Marcos Gois valmisti herkullisen puolukkapiirakan, jonka tekeminen on vaivatonta. 

– Jos et pidä puolukoista, voit korvata ne myös esimerkiksi mustikoilla tai omenoilla, Gois vinkkaa.

Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista

Tästä ei enää marjapiirakan tekeminen muutu helpommaksi! Lopputuloksena on aivan ihana piirakka, jossa maistuu happaman ja makean sopusointuinen liitto. Puolukoiden sijaan piirakassa voi käyttää myös esimerkiksi mustikoita tai vaikka herukoita.

Ainekset (1 uunipannullinen)

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 3 dl sokeria
  • 250 g voita sulatettuna
  • 1 kananmuna
  • 2 dl piimää

Lisäksi

  • 1 l puolukoita tai muita marjoja
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 min
Annoksia: 8

  1. Sekoita pohjan kaikki muut ainekset keskenään kulhossa, paitsi kananmuna ja piimä.
  2. Ota murumaisesta taikinasta 2 dl sivuun pinnan viimeistelyä varten. Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan piimä ja kananmuna hyvin sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Ripottele pinnalle puolukat, joiden joukkoon on sekoitettu 1 dl sokeria. Murusta pinnalle murutaikina.
  4. Paista piirakkaa 220 asteeisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.