Tästä ei enää marjapiirakan tekeminen muutu helpommaksi – mahtava resepti!
Huomenta Suomen Makujen aamussa valmistettiin ihanaa puolukkapiirakkaa, joka syntyy superhelposti. Puolukat voi korvata myös muilla marjoilla.
Jos kaipaat helppoa marjapiirakkareseptiä, tässä se on! Huomenta Suomen Makujen aamun kokki Marcos Gois valmisti herkullisen puolukkapiirakan, jonka tekeminen on vaivatonta.
– Jos et pidä puolukoista, voit korvata ne myös esimerkiksi mustikoilla tai omenoilla, Gois vinkkaa.
Tästä ei enää marjapiirakan tekeminen muutu helpommaksi! Lopputuloksena on aivan ihana piirakka, jossa maistuu happaman ja makean sopusointuinen liitto. Puolukoiden sijaan piirakassa voi käyttää myös esimerkiksi mustikoita tai vaikka herukoita.
Ainekset (1 uunipannullinen)
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
- 3 dl sokeria
- 250 g voita sulatettuna
- 1 kananmuna
- 2 dl piimää
Lisäksi
- 1 l puolukoita tai muita marjoja
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Valmistusaika: 30 min
Annoksia: 8
- Sekoita pohjan kaikki muut ainekset keskenään kulhossa, paitsi kananmuna ja piimä.
- Ota murumaisesta taikinasta 2 dl sivuun pinnan viimeistelyä varten. Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan piimä ja kananmuna hyvin sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Ripottele pinnalle puolukat, joiden joukkoon on sekoitettu 1 dl sokeria. Murusta pinnalle murutaikina.
- Paista piirakkaa 220 asteeisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia