Marjapiirakka ilman uunia! Voit tehdä mistä tahansa marjoista
Tämän helpon marjapiirakan valmistaminen onnistuu vaikka uunittomalla kesämökillä!
Kokki Teresa Välimäki vinkkasi viikonlopun Huomenta Suomessa ohjeen todella helppoon marjapiirakkaan. Piirakan pohjana käytetään juustokakuista tuttua keksipohjaa.
– Tämä on hyvä mökkipiirakka. Voi käyttää mitä tahansa keksejä siellä mökillä on, Välimäki vinkkasi.
Piirakan täytteessä käytetään puolestaan italialaista tuorejuustoa, mascarponea. Myös maustamaton tuorejuusto käy, jos mascarponea ei ole saatavilla.
– Mascarpone kannattaa sekoittaa varovasti. Se menee muuten helposti rakeiseksi, jos on matalapainetta.
"Niin hyvää, ettei sanotuksi saa"
Marjat voi piirakkaan valita sesongin ja saatavuuden mukaan. Tällä hetkellä Välimäki suosittelee kokeilemaan esimerkiksi herukoita, lakkaa tai mustikoita. Marjat upotetaan makeutta korostavaan marinadiin, joten ei haittaa, jos marjat eivät luonnostaan ole kovin makeita.
Välimäen mukaan uuniton marjapiirakka on loistava jälkiruoka myös esimerkiksi rapujuhliin.
– Niin hyvää, ettei sanotuksi saa, kehui Huomenta Suomen juontaja Joanna Kuvaja piirakkaa maistettuaan.
Katso helppo ohje: Mascarpone-marjatorttu ilman uunia
Lue myös: Mustikan ja pensasmustikan todellinen ero – kumpi marjoista on terveellisempi?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Taivaallinen omenahillo
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku