Tässä on kesän ykkössalaatti! Hans Välimäen törkeän hyvää kastiketta kannattaa testata

mansikkahalloumi2
Mansikka-halloumisalaatista saa entistä ruokaisamman, kun sen nauttii esimerkiksi varhaisperunoiden ja savulohen kera. MTV

Arkiruokahitti-juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita arkeen sopivia, nopeita ja helppoja ruokaohjeita. Tällä kertaa kokataan hellepäivän ykkösruoka, mansikka-halloumisalaatti.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen fetasalaatti, nopeasti valmistuva Inan kolmen ainesosan pasta, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Tämä mansikka-halloumisalaatti on kesän ykkössalaatti

Kuten aiemmin kerroimme, mansikoiden pääsato on juuri kypsymässä Suomessa. Siispä mansikka-halloumisalaatti on täydellinen kesäsalaatti, joka maistuu esimerkiksi helteisen päivän kevyenä lounaana. Halloumijuuston voi reseptissä korvata myös esimerkiksi grillijuustolla tai kotimaisella Halla-juustolla. 

Mansikka-halloumisalaatin raaka-aineita voi hieman vaihdella jääkaapin sisällön mukaan. Kokeile salaattia erilaisilla yrteillä tai lisää joukkoon esimerkiksi raikasta vesimelonia. Salaatin ideana on, että sen pääraaka-aineet,mansikka, halloumi ja parsa, saavat kauniin paistopinnan grillissä.

Salaatti viimeistellään keittiömestari Hans Välimäen helpolla ja törkeän hyvällä chimichurri-kastikkeella, joka on täydellinen makupari myös grillilihalle. 

Jos haluat mansikka-halloumisalaatista entistä ruokaisamman, nauti se esimerkiksi varhaisperunoiden ja savulohen kera.


Katso myös: Varoiteltiinko sinuakin lapsena mansikkakuumeesta? Tätä et kenties "taudista" tiennyt

Varoiteltiinko sinuakin lapsena mansikkakuumeesta? Tätä et kenties"taudista"tiennyt 0:52
Oletko kuullut mansikkakuumeesta?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat