No nyt on hyvää! Inan kolmen ainesosan pastaa on kokeiltava: "Helpoin ateria 10 minuutissa"

1:26 Pasta limonello – näin valmistuu supersuosittu hittiruoka Natalian ohjeella

Tämän helpompaa pastareseptiä ei liene olemassakaan! Insider-sivuston toimittaja testasi televisiokokki Ina Gartenin kolmen ainesosan sitruunapastan.

Videolla: Testaa myös suosittu Natalia Salmelan versio sitruunapastasta!

Voiko vain kolme ainesosaa todella riittää herkulliseen pastaan? Kyllä voi, toteaa Insider-sivuston toimittaja, Anneta Konstantinides, joka testasi tunnetun kokin, Ina Gartenin, sitruunapastareseptin. Pastan valmistamiseen vaaditaan toden totta vain kolme ainesosaa: pastaa, sitruunaa ja voita. Toki joukkoon lisätään myös perusmausteet suola ja pippuri.

– Testasin Ina Gargenin kolmen ainesosan sitruunapastan ja se oli todella helpoin ateria 10 minuutissa, Anneta kertoo.

Pastaa ja koukuttavaa voi-sitruunakastiketta

Gartenin alkuperäisessä reseptissä pastana käytetään capellinia, mutta myös spagetti käy mainiosti. Reseptin idea on simppeli: pastan keittyessä sille valmistetaan koukuttava kastike sitruunankuoriraasteella ja sitruunamehulla maustetusta voista. Joukkoon ripsautetaan myös suolaa ja pippuria

– On tärkeää, että käytät tuoretta sitruunan mehua, Garten muistuttaa.

Pasta keitetään al dente -kypsyyteen, jonka jälkeen sen joukkoon sekoitetaan kastike. Gartenin reseptissä voita käytetään kastikkeeseen peräti 225 grammaa, mutta toimittaja Anneta Konstantinidesin kokeilun perusteella pienempikin määrä riittää – jopa puolet.

Pastan annetaan seistä kastikkeen kanssa minuutin tai pari, jotta pasta imee itseensä voita ja sitruunaa. Joukkoon voi lisätä myös hieman pastan keitinvettä. Ruoan voi viimeistellä vielä halutessaan sitruunankuoriraasteella ja sitruunamehulla, tai vaikka valitsemallaan yrtillä.

Toimii erinomaisesti lisukkeena

Pastan maku oli toimittaja Anneta Konstantinidesin mielestä erinomainen, mutta ruokalaji tuntui ehkä ennemmin lisukkeelta kuin pääruoalta. Samaa mieltä olivat myös Annetan ystävät.

– Ymmärrän todella tämän viehätyksen, kun valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Joukkoon voisi lisätä vaikka katkarapuja, Annetan ystävä Sara kommentoi.

– Pasta oli supermaistuvaa ja tulin vihaiseksi siitä ajatuksesta, että maksan sitruunapastasta ravintolassa 20 dollaria, kun tämän tekeminen kotona on näin helppoa, toinen ystävä Tyler puolestaan analysoi. 

Ina Gartenin sitruunapasta

450 g pastaa (capellini ja spagetti)

Voi-sitruunakastike:

225 g voita
2 sitruunan mehu ja kuoriraaste
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Laita pastat kiehumaan suolattuun veteen. Tee sillä välin voi-sitruunakastike. Sulata voi isossa kattilassa/pannulla ja lisää joukkoon kahden sitruunan mehu ja kuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun pasta on al dente -kypsyistä, nostele se voikastikkeen joukkoon ja sekoita. Lisää joukkoon myös pieni määrä pastan keitinvettä. Viimeistele annos vielä halutessasi sitruunankuoriraasteella tai vaikka yrteillä.

Nauti sellaisenaan tai lisukkeena!

Lähde: Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja