Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

No nyt on hyvää! Inan kolmen ainesosan pastaa on kokeiltava: "Helpoin ateria 10 minuutissa"

1:26Pasta limonello – näin valmistuu supersuosittu hittiruoka Natalian ohjeella
Julkaistu 06.05.2021 16:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tämän helpompaa pastareseptiä ei liene olemassakaan! Insider-sivuston toimittaja testasi televisiokokki Ina Gartenin kolmen ainesosan sitruunapastan.

Videolla: Testaa myös suosittu Natalia Salmelan versio sitruunapastasta!

Voiko vain kolme ainesosaa todella riittää herkulliseen pastaan? Kyllä voi, toteaa Insider-sivuston toimittaja, Anneta Konstantinides, joka testasi tunnetun kokin, Ina Gartenin, sitruunapastareseptin. Pastan valmistamiseen vaaditaan toden totta vain kolme ainesosaa: pastaa, sitruunaa ja voita. Toki joukkoon lisätään myös perusmausteet suola ja pippuri.

– Testasin Ina Gargenin kolmen ainesosan sitruunapastan ja se oli todella helpoin ateria 10 minuutissa, Anneta kertoo.

Pastaa ja koukuttavaa voi-sitruunakastiketta

Gartenin alkuperäisessä reseptissä pastana käytetään capellinia, mutta myös spagetti käy mainiosti. Reseptin idea on simppeli: pastan keittyessä sille valmistetaan koukuttava kastike sitruunankuoriraasteella ja sitruunamehulla maustetusta voista. Joukkoon ripsautetaan myös suolaa ja pippuria

– On tärkeää, että käytät tuoretta sitruunan mehua, Garten muistuttaa.

Pasta keitetään al dente -kypsyyteen, jonka jälkeen sen joukkoon sekoitetaan kastike. Gartenin reseptissä voita käytetään kastikkeeseen peräti 225 grammaa, mutta toimittaja Anneta Konstantinidesin kokeilun perusteella pienempikin määrä riittää – jopa puolet.

Pastan annetaan seistä kastikkeen kanssa minuutin tai pari, jotta pasta imee itseensä voita ja sitruunaa. Joukkoon voi lisätä myös hieman pastan keitinvettä. Ruoan voi viimeistellä vielä halutessaan sitruunankuoriraasteella ja sitruunamehulla, tai vaikka valitsemallaan yrtillä.

Toimii erinomaisesti lisukkeena

Pastan maku oli toimittaja Anneta Konstantinidesin mielestä erinomainen, mutta ruokalaji tuntui ehkä ennemmin lisukkeelta kuin pääruoalta. Samaa mieltä olivat myös Annetan ystävät.

– Ymmärrän todella tämän viehätyksen, kun valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Joukkoon voisi lisätä vaikka katkarapuja, Annetan ystävä Sara kommentoi.

– Pasta oli supermaistuvaa ja tulin vihaiseksi siitä ajatuksesta, että maksan sitruunapastasta ravintolassa 20 dollaria, kun tämän tekeminen kotona on näin helppoa, toinen ystävä Tyler puolestaan analysoi. 

Ina Gartenin sitruunapasta

shutterstock_681805009

450 g pastaa (capellini ja spagetti)

Voi-sitruunakastike:

225 g voita
2 sitruunan mehu ja kuoriraaste
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Laita pastat kiehumaan suolattuun veteen. Tee sillä välin voi-sitruunakastike. Sulata voi isossa kattilassa/pannulla ja lisää joukkoon kahden sitruunan mehu ja kuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun pasta on al dente -kypsyistä, nostele se voikastikkeen joukkoon ja sekoita. Lisää joukkoon myös pieni määrä pastan keitinvettä. Viimeistele annos vielä halutessasi sitruunankuoriraasteella tai vaikka yrteillä.

Nauti sellaisenaan tai lisukkeena!

Lue myös: Arkiruokahitti! Kari Aihisen helpossa nuudeliruoassa on nerokas juju: "Mielestäni aika hemmetin hyvää"

Lähde: Insider

Lisää aiheesta:

Onko klassikkodrinkin inspiroima pasta TikTok-hypen arvoinen? Testasimme reseptin: "Kattilasta nousee melko viinainen tuoksahdus"Jesse vinkkaa muutaman ainesosan täydellisen arkipastan – proteiinipitoista ja nopeaa: "Teen tätä vähintään kerran viikossa"”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaaKeittiön edullisesta perusraaka-aineesta saa yllättäen törkeän hyvää pastaa – löi testaajat ällikällä: "Hämmästyttävää"Tavallinen perheenisä kehitteli maailman parhaan lasagnen – tässä sen salaisuus: "Muutama oleellinen seikka..."Pastaresepti, joka muutti huippukokki Jamie Oliverin elämän: "En ollut koskaan maistanut mitään vastaavaa elämässäni"
PastaRuokaMakuja
Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • ma11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"