Tämän asian suomalaiset voivat oppia japanilaisesta keittiöstä
Japanilaiset ovat erityisen kurinalaista ja estetiikkaan keskittyvää kansaa, jolta jokainen suomalainen voi ottaa oppia ruoanlaittoon.
Japanilaiseen keittiöön erikoistunut kokki ja ravintoloitsija Kimmo Jylhä antoi oman vinkkinsä siihen, mitä suomalaiset voivat oppia japanilaisilta ruoanlaitosta.
Ruokahävikki minimiin
Kaikkein eniten Jylhä kertoo kurinalaisuuden ohella ihailevansa japanilaisessa keittiössä sitä, että ruokahävikkiä ei juurikaan synny, sillä raaka-aineet pyritään hyödyntämään kokonaan.
– Kaikki raaka-aineet käytetään ihan loppuun asti. Siellä ei juurikaan roskaa tai jätettä tule itse raaka-aineesta. Se on mielestäni hienoa, Jylhä toteaa.
Suomessa on tultu harppauksia eteenpäin ruokahävikin vähentämisessä, mutta vielä paljon olisi tehtävissä. Jylhä toivoo, että yhä useampi miettisi sitä, kuinka uskomattomia määriä käyttökelpoista ruokaa heitetään Suomessa vuosittain roskiin.
– Kaikkien pitäisi itse miettiä sitä, että ei sen tarvitse aina olla se hienoin palanen siitä lihasta, mikä syödään, Jylhä vinkkaa.
LUE MYÖS:
Tiesitkö? Alkeellinen riisimoka pilaa sushin
Suomalainen makkara kalpenee Japanin ”raksamiehen herkulle” – raakaa kanaa!
Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan