Tämän asian suomalaiset voivat oppia japanilaisesta keittiöstä

Japanilainen keittiö
Shutterstock

Japanilaiset ovat erityisen kurinalaista ja estetiikkaan keskittyvää kansaa, jolta jokainen suomalainen voi ottaa oppia ruoanlaittoon.

Japanilaiseen keittiöön erikoistunut kokki ja ravintoloitsija Kimmo Jylhä antoi oman vinkkinsä siihen, mitä suomalaiset voivat oppia japanilaisilta ruoanlaitosta.

Ruokahävikki minimiin

Kaikkein eniten Jylhä kertoo kurinalaisuuden ohella ihailevansa japanilaisessa keittiössä sitä, että ruokahävikkiä ei juurikaan synny, sillä raaka-aineet pyritään hyödyntämään kokonaan.

– Kaikki raaka-aineet käytetään ihan loppuun asti. Siellä ei juurikaan roskaa tai jätettä tule itse raaka-aineesta. Se on mielestäni hienoa, Jylhä toteaa.

Suomessa on tultu harppauksia eteenpäin ruokahävikin vähentämisessä, mutta vielä paljon olisi tehtävissä. Jylhä toivoo, että yhä useampi miettisi sitä, kuinka uskomattomia määriä käyttökelpoista ruokaa heitetään Suomessa vuosittain roskiin.

– Kaikkien pitäisi itse miettiä sitä, että ei sen tarvitse aina olla se hienoin palanen siitä lihasta, mikä syödään, Jylhä vinkkaa.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja