Tämän arvosanan suomalaiset lapset antavat kouluruoalle

kouluruoka
Valtaosa suomalaisista koululaisista antaisi kouluruoalle arvosanan 8. Str / Lehtikuva

Valtakunnallisessa nettikyselyssä selvitettiin, millaisen kouluarvosanan suomalaiset lapset ja nuoret antaisivat koulussa tarjotulle, ilmaiselle kouluruoalle.

Nettikyselyssä selvisi, että valtaosa koululaisista antaisi kouluruoalle arvosanan 8. Kyselyssä vastaukset annettiin asteikolla 4–10.

Fazer tutki touko-kesäkuussa 2015, minkälaista kouluruokailua lapset eri puolella Suomea ja eri ikäryhmissä toivovat. Nettipaneelikyselyyn vastasi yhteensä 1000 suomalaista 7–17-vuotiasta koululaista eri puolilta Suomea. Tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö Evidens Oy.

Kouluruoka maistuu monelle suomalaislapselle

Kyselyyn vastanneista koululaisista peräti 41 prosenttia antoi kouluruoalle arvosanan 8. Arvosanan 7 kouluruoalle antoi 28 prosenttia vastaajista. 12 prosenttia koululaisista oli sitä vastoin sitä mieltä, että kouluruoka ansaitsisi arvosanan 9ja vastaava määrä koululaisia oli sitä mieltä, että ruoka ansaitsee arvosanan 6. Kolme prosenttia vastaajista antoi ruoalle arvosanan 5. Yhden prosentin mielestä sopiva arvosana kouluruoalle olisi 4 ja kaksi prosenttia vastaajista antoi kouluruoalle täyden kympin.

Kokonaisarvosana kaikilta koululaisilta: 7,43

Kouluruoalle annettujen arvosanojen keskiarvoksi laskettiin 7,43. Koululaisten antamien arvosanojen keskiarvot laskettiin myös kouluasteittain.

Näin eri kouluasteet arvioivat kouluruoan:

Alakoululainen 1–3 lk: 7,93

Alakoululainen 4–6 lk: 7,34

Yläkoululainen: 7,26

Lukiolainen: 7,35

Lähde: Fazer

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.