Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä pasta on valtava hitti, mutta yllättävän moni mokaa sen valmistuksessa: "Joka kerta, kun joku laittaa kermaa…"

Osaatko tehdä pasta carbonaran oikein?
Osaatko tehdä pasta carbonaran oikein?Shutterstock
Julkaistu 06.06.2022 08:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Arkiruokahitti-juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita arkiruokaohjeita. Koululaisten juuri startanneen kesäloman kunniaksi kokataan kaikkien rakastamaa pasta carbonaraa.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen nakkikeitto, perinteinen ja helppo kanaviillokki , puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Tällä kertaa arkiruokahitiksi nostetaan pastaruokien elävä legenda, pasta carbonara

Carbonaran oikea valmistustapa jakaa mielipiteet

Pasta carbonara lienee yksi maailman tunnetuimmista ja myös suosituimmista pastaruoista. Tämä italialaislähtöinen pastaruoka on tuttu niin ravintoloiden listoilta kuin kotikeittiöistäkin. Ruokalajin oikeaoppinen valmistustapa nousee kuitenkin aika ajoin puheenaiheeksi – varsinkin jos joku tunnettu keittiömestari julkaisee ”vääränlaisen” pasta carbonara -ohjeen. 

Pastamerkki Barilla selvitti jo vuonna 2018, että suurin osa kotikokeista sortuu yhteen kardinaalimokaan kyseisen ruokalajin kanssa. Iso osa kotikokeista lisää Barillan teettämän tutkimuksen mukaan carbonaran valmistuksessa joukkoon kermaa, jota ei perinteisestä italialaisesta reseptistä löydy lainkaan. Autenttisessa carbonarassa kananmunan keltuaiset ovat kerman sijaan täydellisen koostumuksen salaisuus.

Kermaa on lorauttanut carbonaraansa muun muassa maailmankuulu televisiokokki Martha Stewart. Marthan syksyllä 2021 julkaisemaa reseptiä kutsuttiiin sosiaalisessa mediassa pyhäinhäväistykseksi.

– Joka kerta, kun joku laittaa kermaa carbonaraan, yksi italialainen kuukahtaa jossain päin maailmaa, kuten keijut Peter Panissa, Instagramissa muun muassa veisteltiin Marthan reseptin kommenttikentässä.

Italialaiskokki Barbara Pollastrini on aiemmin muistuttanut, että aitoon carbonaraan kuuluisi pekonin sijaan laittaa guancialea, joka on porsaan poskesta valmistettua suolattua lihaa. Carbonarassa käytettävä juusto tulisi sen sijaan olla pecorino romanoa, ei parmesaania. 

Nappaa täydellinen ohje arkiruokahittiin: Pasta Carbonara – näin italialainen sen tekisi!

Katso myös: Henri Alénin superhelppo pasta: "Tärkein juttu, kun sekoitetaan pasta kastikkeeseen…"

2:48Henri Alénin superhelppo pasta: ”Tärkein juttu, kun sekoitetaan pasta kastikkeeseen…”Katso videolta Henri Alénin tärpit pastan keittämiseen.

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen jauhelihakastike on takuuvarma arkiruoka: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"Kanapasta uunissa ja neljä muuta lyömätöntä pastaa – helppoa arkiruokaa jopa alle euron annoshintaanMikä on pasta carbonaran oikea valmistustapa? Monen käyttämä ainesosa onkin "pyhäinhäväistys"Arkiruokahitti! Tässä on Kari Aihisen takuuvarma jauhelihakastike: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"Arkiruokahitti! Tämä kermainen kanapasta on todella suosittu: Mielettömän maukas ja valmistuu nopeastiRuokabloggarin jauhelihakastike on kaukana kouluaikojen ”hirvitysversiosta” – tällä reseptillä syntyy täydellinen bolognese
PastaArkiruokaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • ma11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"