Pasta Carbonara – näin italialainen sen tekisi!

Kokeile Sivumaku-blogin helppoa ja suosittua Pasta Carbonara -reseptiä.

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 400 g spagettia tai bucatinia
  • 170 g luomupekonia/pancettaa/guancialea
  • 150 g raastettua pecorinoa
  • 2-3 kananmunaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

  1. Lisää pilkottu guanciale ( tai pancetta/ pekoni) kylmälle paistinpannulle. Laita pannu lämpiämään miedolla lämmöllä. Anna rasvan sulaa ja pekonin/pancettan/guacialen rapeutua.
  2. Laita sillä välin pastavesi kiehumaan suureen kattilaan. Lisää veteen 3 rkl suolaa. Lisää pasta ja keitä al denteksi. Ota kupillinen pastavetta talteen. Kaada pasta siivilään. Kippaa pasta takaisin isoon kattilaan.
  3. Riko kananmunat sekaan sekoittaen voimakkaasti, jotta kananmuna ei ehdi hyytyä klimpeiksi. Sekoita mukaan pekoni/pancetta/guanciale. Mikäli pasta vaikuttaa kuivalta, lisää mukaan loraus keitinvettä. Sekoita mukaan pecorino ja mustapippuri. Annostele ja nauti.



Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja