Pasta Carbonara – näin italialainen sen tekisi!
Julkaistu
Kokeile Sivumaku-blogin helppoa ja suosittua Pasta Carbonara -reseptiä.
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 400 g spagettia tai bucatinia
- 170 g luomupekonia/pancettaa/guancialea
- 150 g raastettua pecorinoa
- 2-3 kananmunaa
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
- Lisää pilkottu guanciale ( tai pancetta/ pekoni) kylmälle paistinpannulle. Laita pannu lämpiämään miedolla lämmöllä. Anna rasvan sulaa ja pekonin/pancettan/guacialen rapeutua.
- Laita sillä välin pastavesi kiehumaan suureen kattilaan. Lisää veteen 3 rkl suolaa. Lisää pasta ja keitä al denteksi. Ota kupillinen pastavetta talteen. Kaada pasta siivilään. Kippaa pasta takaisin isoon kattilaan.
- Riko kananmunat sekaan sekoittaen voimakkaasti, jotta kananmuna ei ehdi hyytyä klimpeiksi. Sekoita mukaan pekoni/pancetta/guanciale. Mikäli pasta vaikuttaa kuivalta, lisää mukaan loraus keitinvettä. Sekoita mukaan pecorino ja mustapippuri. Annostele ja nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje