Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasta Carbonara – näin italialainen sen tekisi!

Julkaistu 02.03.2015 11:16

Kokeile Sivumaku-blogin helppoa ja suosittua Pasta Carbonara -reseptiä.

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 400 g spagettia tai bucatinia
  • 170 g luomupekonia/pancettaa/guancialea
  • 150 g raastettua pecorinoa
  • 2-3 kananmunaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

  1. Lisää pilkottu guanciale ( tai pancetta/ pekoni) kylmälle paistinpannulle. Laita pannu lämpiämään miedolla lämmöllä. Anna rasvan sulaa ja pekonin/pancettan/guacialen rapeutua.
  2. Laita sillä välin pastavesi kiehumaan suureen kattilaan. Lisää veteen 3 rkl suolaa. Lisää pasta ja keitä al denteksi. Ota kupillinen pastavetta talteen. Kaada pasta siivilään. Kippaa pasta takaisin isoon kattilaan.
  3. Riko kananmunat sekaan sekoittaen voimakkaasti, jotta kananmuna ei ehdi hyytyä klimpeiksi. Sekoita mukaan pekoni/pancetta/guanciale. Mikäli pasta vaikuttaa kuivalta, lisää mukaan loraus keitinvettä. Sekoita mukaan pecorino ja mustapippuri. Annostele ja nauti.

Lisää aiheesta:

Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeellaHarri Syrjäsen pasta carbonara eli "darrapasta"Valkosipulivoipasta alle vartissa – helppo ja nopea arkiruokaItkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaPasta carbonaraAvocado-katkarapupasta
Pasta carbonaraSivumakuPäivän reseptiAjankohtaistaEdullisetNopeat ja helpotPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Pasta carbonara
  • 01.05.202108:00
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen yhden kasarin pasta carbonara

  • 06.05.201913:54
    Pasta

    Raparpekonipasta eli pasta carbonara raparperilla

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Spagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienen budjetin spagetti

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pastaa pekonilla ja tomaattikastikkeella