Martha Stewart julkaisi pasta carbonara -ohjeen, joka lytättiin nopeasti "vääräoppiseksi". Miten pasta carbonara tulisi oikeasti valmistaa?
Pasta carbonara lienee yksi maailman tunnetuimmista ja myös suosituimmista pastaruoista. Tämä italialaislähtöinen pastaruoka on tuttu niin ravintoloiden listoilta kuin kotikeittiöistäkin. Ruokalajin oikeaoppinen valmistustapa nousee kuitenkin aika ajoin puheenaiheeksi – varsinkin jos joku tunnettu keittiömestari julkaisee ”vääränlaisen” pasta carbonara -ohjeen.
Pastamerkki Barilla selvitti jo vuonna 2018, että suurin osa kotikokeista sortuu yhteen kardinaalimokaan kyseisen ruokalajin kanssa. Iso osa kotikokeista lisää Barillan teettämän tutkimuksen mukaan carbonaran valmistuksessa joukkoon kermaa, jota ei perinteisestä italialaisesta reseptistä löydy lainkaan. Autenttisessa carbonarassa kananmunan keltuaiset ovat kerman sijaan täydellisen koostumuksen salaisuus.
– Autenttisen carbonaran tekeminen on melko yksinkertaista. Tarvitset vain viisi ainesosaa, eikä kerma ole yksikään näistä, Barillan pääkokki Andrea Tranchero totesi vuonna 2018.
Aitoon carbonaraan ei tule kermaa, eikä pekonia
Nyt carbonara-ansaan on astunut myös maailmankuulu televisiokokki Martha Stewart. Martha jakoi Instagramissa oman pasta carbonara -ohjeensa, jota ei kuitenkaan otettu vastaan pelkällä ilolla.
