Tämä on joulun tärkein ruokalaji! Rakastettu televisiokasvo Kati Nappa vinkkaa

Rosolli
Rosolli on Kati Napan suosikki jouluherkuista. Lehtikuva

Vuosien saatossa television ruokaohjelmissa tiuhaan esiintynyt Kati Nappa kertoi Makuja.fi:lle haastattelussa mielipiteensä siitä, mikä herkku on joulun tärkein ruokalaji.

Suomalaisten rakastama kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Kati Nappa on kotoisin Länsi-Suomesta. Juuriensa vuoksi televisiokasvolle joulun tärkein herkku on sillisalaatti eli rosolli.

TIESITKÖ? Kati Nappa aloitti työt MTV3:lla vuonna 1976 Tänään kotona -ohjelman merkeissä. Sittemmin häntä seurattiin kotikatsomoissa Katin kanssa keittiössä -ohjelman parissa. Huomenta Suomi -ohjelmassa Nappa työskenteli vuodesta 1989 saakka.

– Minulle tärkeintä on sallatti eli rosolli. Siihen kuuluu minusta laittaa punajuurta, porkkanaa, ihan vähän perunaa – mutta hyvin vähän – ja sitten siinä on sipulia, Nappa kertoo.

Toisaalla Suomessa perinteiseen rosolliin pilkotaan mukaan silliä, mutta televisiokasvo ei tätä perinnettä noudata. Hänen mielestään rosolli kuuluu tarjoilla erikseen.

– Silli on aina erikseen, ei koskaan mukana. Kermavaahtoa minä laitan myös esille erikseen sitä varten, että sitä saa ottaa, jos haluaa, Nappa kertoo.

– Ja punajuurta lisätään tietysti joukkoon hieman, jotta kermavaahdosta tuleee vaaleanpunaista, Nappa vinkkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.