Tämä on joulun tärkein ruokalaji! Rakastettu televisiokasvo Kati Nappa vinkkaa

Rosolli
Rosolli on Kati Napan suosikki jouluherkuista. Lehtikuva

Vuosien saatossa television ruokaohjelmissa tiuhaan esiintynyt Kati Nappa kertoi Makuja.fi:lle haastattelussa mielipiteensä siitä, mikä herkku on joulun tärkein ruokalaji.

Suomalaisten rakastama kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Kati Nappa on kotoisin Länsi-Suomesta. Juuriensa vuoksi televisiokasvolle joulun tärkein herkku on sillisalaatti eli rosolli.

TIESITKÖ? Kati Nappa aloitti työt MTV3:lla vuonna 1976 Tänään kotona -ohjelman merkeissä. Sittemmin häntä seurattiin kotikatsomoissa Katin kanssa keittiössä -ohjelman parissa. Huomenta Suomi -ohjelmassa Nappa työskenteli vuodesta 1989 saakka.

– Minulle tärkeintä on sallatti eli rosolli. Siihen kuuluu minusta laittaa punajuurta, porkkanaa, ihan vähän perunaa – mutta hyvin vähän – ja sitten siinä on sipulia, Nappa kertoo.

Toisaalla Suomessa perinteiseen rosolliin pilkotaan mukaan silliä, mutta televisiokasvo ei tätä perinnettä noudata. Hänen mielestään rosolli kuuluu tarjoilla erikseen.

– Silli on aina erikseen, ei koskaan mukana. Kermavaahtoa minä laitan myös esille erikseen sitä varten, että sitä saa ottaa, jos haluaa, Nappa kertoo.

– Ja punajuurta lisätään tietysti joukkoon hieman, jotta kermavaahdosta tuleee vaaleanpunaista, Nappa vinkkaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja