Jos perinteinen aamupuuro alkaa jo kyllästyttää, nappaa tästä vinkit kaurapuurosi tuunaukseen. Näin saat puuroannoksestasi entistäkin paremman ja terveellisemmän!
Videolla vinkki älyttömään hyvää paistettuun kaurapuuroon. Oletko testannut?
Vuonna 2019 Elovenan toteuttaman kaurakyselyn perusteella jopa 86 prosentilla suomalaisista löytyy aina kaurapuurotarpeet keittiön kaapista. Kaurapuuro lieneekin yksi Suomen suosituimmista aamupalaruoista.
Lue myös: Oletko ikinä valmistanut puuroa näin? Henri Alén vinkkaa nerokkaan tavan: "Aamulla herkutellaan voisilmän ja kylmän maidon kanssa"
Älä astu valmistusansaan: Tuunaa puurosi!
Pelkkä kaurapuuro sellaisenaan päivästä toiseen nautittuna voi alkaa kyllästyttää. Ravitsemuksellisesta näkökulmasta ajateltuna kaurapuuron seurana olisi lisäksi hyvä nauttia jotain muutakin. Yleinen valmistusvirhe on keittää puuro pelkkään veteen ja syödä se sellaisenaan. Pelkkä veteen keitetty puuro aamupalana ei pidä hyvin nälkää.
Aamupuuron voi kuitenkin onneksi tuunata helposti. Nappaa tästä maistuvat vinkit:
Väriä ja tekstuuria puuroon: Lisää keitinveteen tai -maitoon marjoja!
Puuroa ei tarvitse aina keitellä pelkässä vedessä tai maidossa. Voit aivan hyvin lisätä jo puuron valmistusvaiheessa kattilaan muita aineksia, kuten marjoja. Testaa vaikka mustikoita tai vadelmia! Näin puuroosi tulee paitsi makua, myös väriä ja tekstuuria.