Oletko ikinä valmistanut puuroa näin? Henri Alén vinkkaa nerokkaan tavan: "Aamulla herkutellaan voisilmän ja kylmän maidon kanssa"

1:19 Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje

Lokakuun kymmenes päivä vietettiin maailman puuropäivää. Monelle suomalaiselle puuropäivä on kuitenkin joka päivä. Lue, miten suosittua puuro Suomessa on ja mitä vinkkejä keittiömestari Henri Alén antaa puuron valmistamiseen liittyen. 

Videolla puuroekspertti Katjan ohjeet täydelliseen kaurapuuroon. 

Kaurapuuron valmistaminen on helppoa. Näin kertoi peräti 95 prosenttia vastaajista viime vuonna teetetyssä Elovena-kaurakyselyssä, johon vastasi tuhat henkilöä Suomessa. Jotain puuron suosiosta kertoo myös se, että jopa 86 prosentilla suomalaisilta löytyy kaurapuurotarpeet aina keittiön kaapista. 

Kaurapuuro on kuulunut suomalaisten lapsuuteen, sillä kyselyn vastaajista vain noin joka kolmas kertoi lähteneensä lapsena kouluun ilman kaurapuuroaamiaista. Suomessa on ollut varsinainen kaurabuumi jo usean vuoden ajan, ja kiinnostus kauraa ja kauratuotteita kohtaan näyttää vain kiihtyvän.

– Kauran kuitupitoisuus ja vatsalempeys ovat tuttuja lähes kaikille. Kaura on monen suosikki myös, koska se on edullista ja sopii puuron lisäksi monenlaiseen kokkaukseen ja leivontaan, kuten sämpylöihin, piirakoihin ja kekseihin. Myös kauran suomalaisuutta arvostetaan paljon, kertoo Raisio-konsernin hiutale-kategoriasta vastaava Jaana Henriksson.

Henri Alénin ehdoton suosikki on uunipuuro

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén on myös puuron ystävä. Puuro kuului lapsuuden arkiaamuihin ja puuro maistui hänelle aikanaan hyvin muun muassa armeijassa, koska se piti nälän pitkään poissa.

– Puuro on hyvää, huokeaa ja ravitsevaa ruokaa. Oma herkkuni on uunipuuro. Laitan usein ohran joukkoon myös kauraa. Puolet vettä ja puolet maitoa, reilusti enemmän kuin kattilassa keitettäessä, uuniin 90 astetta ja yöksi puuro uuniin hautumaan. Aamulla herkutellaan voisilmän ja kylmän maidon kanssa, vinkaa Alén.

Jos puuroa jää tähteeksi, niin kaikki puuron jämät Alén neuvoo ehdottomasti käyttämään leipä- tai sämpylätaikinaan.

Lähde: Raisio

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja