Lokakuun kymmenes päivä vietettiin maailman puuropäivää. Monelle suomalaiselle puuropäivä on kuitenkin joka päivä. Lue, miten suosittua puuro Suomessa on ja mitä vinkkejä keittiömestari Henri Alén antaa puuron valmistamiseen liittyen.
Videolla puuroekspertti Katjan ohjeet täydelliseen kaurapuuroon.
Kaurapuuron valmistaminen on helppoa. Näin kertoi peräti 95 prosenttia vastaajista viime vuonna teetetyssä Elovena-kaurakyselyssä, johon vastasi tuhat henkilöä Suomessa. Jotain puuron suosiosta kertoo myös se, että jopa 86 prosentilla suomalaisilta löytyy kaurapuurotarpeet aina keittiön kaapista.
LUE MYÖS: Ethän tee näitä kaurapuurovirheitä? Suomalaiset puuroekspertit nimesivät yleisimmät sudenkuopat
Kaurapuuro on kuulunut suomalaisten lapsuuteen, sillä kyselyn vastaajista vain noin joka kolmas kertoi lähteneensä lapsena kouluun ilman kaurapuuroaamiaista. Suomessa on ollut varsinainen kaurabuumi jo usean vuoden ajan, ja kiinnostus kauraa ja kauratuotteita kohtaan näyttää vain kiihtyvän.
– Kauran kuitupitoisuus ja vatsalempeys ovat tuttuja lähes kaikille. Kaura on monen suosikki myös, koska se on edullista ja sopii puuron lisäksi monenlaiseen kokkaukseen ja leivontaan, kuten sämpylöihin, piirakoihin ja kekseihin. Myös kauran suomalaisuutta arvostetaan paljon, kertoo Raisio-konsernin hiutale-kategoriasta vastaava .