Perinteinen kaurapuuro kuuluu monen suomalaisen aamupalarutiineihin. Koostimme yhteen ammattilaisten parhaat vinkit täydellisen kaurapuuron valmistamiseen.
Videolla vinkit täydellisen puuron valmistamiseen!
Rakastatko sinäkin kaurapuuroa? Puurosta saa helposti vieläkin parempaa, kun kiinnittää sen valmistuksessa huomion muutamaan seikkaan. Tässä koostettuna asiantuntijoiden parhaat neuvot kaurapuuron valmistukseen:
Oikeat kaurahiutaleet ja kunnon kattila
Kaura-kirjan (Readme 2020) kirjoittaja, kotitalousopettaja Arja Elina Laine ei suosittele käyttämään keitetyssä kaurapuurossa pikakaurahiutaleita.
– Suosittelen käyttämään vähintään tavallisen kokoisia tai isoja kaurahiutaleita, jotta niiden rakenne tuntuu. Pikakaurahiutaleet jättäisin suosiolla tuorepuuroon. Paras puuro tulee keittämällä se kattilassa. Syön toki välillä itsekin mikrossa tehtyä, mutta kattilassa tulee parasta, Arja neuvoi MTV:lle viime vuonna.
Testaa hiutaleiden paahtamista – maku paranee!
Jos puurosta haluaa erityisen hyvän makuista, puuroekspertit suosittelevat paahtamaan kaurahiutaleet ennen niiden keittämistä. Hiutaleet voi paahtaa kuivalla pannulla, tai sitten huippukokin tapaan pienessä määrässä voita tai kookosöljyä.