Mainos

Tähän aamupalaan huippuyliopiston lääkäri luottaa – kuuluuko omiin rutiineihisi?

Yhdysvaltalaisen huippuyliopiston lääkäri paljastaa kolmen ainesosan aamiaisen, jota hän syö töissä joka ikinen aamu.

Kulhollinen muroja ja pala paahtoleipää on aamiainen, joka saa Harvardin yliopistossa työskentelevän lääkärin Monique Tellon lähes itkemään. Sokeri- ja viljapitoinen aamupala silloin tällöin ei haittaa, mutta rutiiniksi muodostuessaan se voi aiheuttaa lääkärin mukaan monia ongelmia.

Erilaiset viljat, murot ja leivät koostivat pääasiassa nopeista hiilihydraateista, joka muuttuu elimistössä sokeriksi. Tämän lisäksi näistä aamupalavaihtoehdoista puuttuu kaksi hyvin tärkeätä ainesosaa; proteiini ja kuitu.

Jos haluat syödä hyvin heti ensimmäiseksi aamulla, Tello kehottaa blogikirjoituksessaan etsimään vaihtoehtoja, joista saat sekä proteiinia, kuitua että hyviä rasvoja. Tämä yhdistelmä auttaa jaksamaan ja pitää nälän poissa pitkään. 

Helppo aamupala täynnä hyviä raaka-aineita

Tello itse kertoo luottavansa kolmen hyvän raaka-aineen yhdistelmään; marjoihin, jogurttiin ja siemen-pähkinäsekoitukseen tai täysjyväviljaan. Tämä helposti mukaan otettava aamupala sopii erinomaisesti kiireiselle perheenäidille, joka haluaa pysyä kylläisenä lounaaseen saakka.

Marjat: Marjat sisältävät runsaasti kuitua ja ovat täynnä vitamiineja, kuten A-, C- ja K-vitamiinia. Tello kertoo luottavansa pakastemarjoihin, jotka hän nostaa edellisiltana sulamaan jääkaappiin seuraavan aamun aamupalaa varten.

Pähkinät ja siemenet tai täysjyvävilja: Nämä tuotteet sisältävät runsaasti sekä kuitua että proteiinia, joka auttaa nälän säätelyssä. Tämän lisäksi pähkinät ja siemenet sisältävät runsaasti hyviä rasvoja, jotka ovat hyväksi sydämen terveydelle.

Jogurtti: Korkeaproteiininen ja sokeriton jogurtti sisältää aimo annoksen proteiinia, joka on yksi elimistömme tärkeimmistä rakennusaineita.

Jos jogurttipitoinen aamupala ei kuulu suosikkeihisi Tellon mukaan sama ravintosisältö saavutetaan esimerkiksi syömällä aamupalaksi pari keitettyä kananmunaa ja palan täysjyväleipää.

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja