Saako lapsuuden suosikkimakeiseen kajota? Yli sata vuotta tuotannossa ollut karamelli saattaa kokea muodonmuutoksen

ÄLÄ KÄYTÄ MUISSA YHTEYKSISSÄ Kiss-Kiss, Fazerin vierailukeskus
Kiss-Kiss-karamellin ulkoasu saattaa muuttua, mutta sisältö pysyy samana. MTV Uutiset

Fazer pyytää kuluttajien palautetta uudenmuotoisesta Kiss-Kiss-makeisesta.

Makeisyritys Fazerin pisimpään tuotannossa olleet makeiset ovat kuuluneet jo useamman sukupolven lapsuuteen. Monen muistoihin liitty juuri tietynlaisessa kääreessä ollut, tietyn muotoinen ja tietysti juuri tietyn makuinen karamelli. 

MTV Uutisten lukija otti yhteyttä toimitukseen vierailtuaan Fazerin Vantaalla sijaitsevassa vierailukeskuksessa. Lapsuuden rakkaat Kiss-Kiss-makeiset olivatkin keskuksessa myynnissä täysin erilaisessa muodossa.

Tutun pitkulainen karamelli olikin saanut uuden, pyöreämmän muodon.

Fazer Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo MTV Uutisille, että Kiss-Kiss-karamellien osalta on juuri alkanut kuluttajatesti vierailukeskuksessa ja verkkokaupassa.

Uuden muodon tarkoitus on vähentää karamellihävikkiä

Kiss-Kiss-makeista on valmistettu vuodesta 1897 alkaen tutussa puikkomallisessa muodossa. Eerola kertoo, että vuosien varrella karamellin pakkausta on muutettu suojaamaan tuotetta paremmin, mutta valmistuksessa syntyy silti hävikkiä herkkien puikkomallisten karamellien rikkoutuessa helposti. 

– Tuotantokone alkaa ikääntyä ja sen myötä karamellihävikin määrä on kasvanut tuotannossa, Eerola kertoo.

Koska tavoitteena on pyrkiä vähentämään ruokahävikkiä ruoantuotannon eri vaiheissa, perinteisen mallisen Kiss-Kissin ohelle on valmistettu testimyyntiin pieni erä tuotteita, joissa muoto on selvästi pyöreämpi.

– Pyydämmekin nyt suomalaisilta palautetta karamellin uudesta muodosta ennen kuin teemme mitään päätöksiä jatkon suhteen. Karamellikuoren ja täytteen reseptit ovat samat kuin ennenkin, Eerola kertoo.

Palautetta kerätään toukokuun puoleen väliin asti tai niin kauan kuin valmistettua testierää riittää.

Katso myös: Kaikki Amerikan pastillit maistuvat samalta, mutta miltä? Näin raati reagoi totuuteen karkkien mausta

Kaikki Amerikan pastillit maistuvat kirsikalta! Näin raati reagoi totuuteen karkkien mausta 2:48

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.