Toblerone-suklaan logoon on piilotettu yllättävä asia – faktat suosikkisuklaasta ja niksi paloitteluun
Sveitsiläinen Toblerone-suklaa on monelle suomalaiselle tuttu herkku, jota on vuosikausia rahdattu tuliaisena esimerkiksi risteilylaivojen tax free -myymälöistä. Tiesitkö sinä näitä faktoja suosikkisuklaasta?
Kolmionmuotoisista paloistaan tunnettu Toblerone on jo pitkälle yli 100-vuotias herkku. Suklaa keksittiin Sveitsissä vuonna 1908 Theodor Toblerin ja hänen serkkunsa Emil Baumannin toimesta.
Toblerone-suklaan nimen kerrotaan olevan peräisin yhdistelmästä Theodor Toblerin sukunimeä sekä italialaisherkku torronea. Torrone on nougat’a, jonka raaka-aineina käytetään muun muassa hunajaa ja manteleita.
Oletko huomannut yksityiskohtaa logossa?
Toblerone on kotoisin Sveitsin Bernistä, joka tunnetaan myös "karhujen kaupunkina". Suklaan logossa esiintyy puolestaan Sveitsissä, aivan Italian rajalla sijaitsevan Matterhorn-vuoren huippu. Logosta löytyy myös yksityiskohta, joka on mennyt monelta ohi: jos oikein tarkkaan tihrustat, löydät vuoren sisältä karhun.
Entä miten Toblerone-suklaa sitten kuuluisi syödä? Katso videolta niksi oikeaoppiseen paloitteluun!
Juttua muokattu 12.6. klo 9.40: Korjattu tieto Matterhorn-vuoren sijainnista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo