Mainos

Suomalaisten irtokarkkien syömisestä paljastui erikoinen yksityiskohta – teetkö sinäkin näin?

Makeisvalmistaja Cloetta vertaili suomalaisten karkinsyöntimieltymyksiä muihin pohjoiseurooppalaisiin. Kyselytutkimuksissa selvisi, että suomalaisten tapa syödä karkkia poikkeaa muista. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin tiistaina ilouutisia irtokarkkifaneille: Cloettan omistama CandyKing -ketju palauttaa irtokarkkilaareihin myyntiin kaksi eniten toivottua makeista.

Cloettan irtomakeisten liiketoimintayksiköstä vastaava Titta Tuokko kertoi myös MTV:lle, että koko CandyKing-brändi on uudistumassa kevään 2021 aikana ja samalla viilataan myös tuotevalikoimaa.

– Olemme vaihtaneet alkuvuonna CandyKing konseptin ilmettä yli 300 pisteessä Keskon myymälöissä. Aiempi, brändi-ilmeessä esiintynyt Karkki-Kunkku koettiin ehkä hieman lapselliseksi, joten nyt haemme aiempaa laadukkaamman valikoiman lisäksi myös laadukkaampaa ulkoasua.

Suomalaiset haluavat syödä irtokarkkinsa yksin: "Mun karkit"

Cloettan teettämän tuoreen irtokarkkitutkimuksen perusteella suomalaiset kaipaavat entistä laadukkaampia vaihtoehtoja irtokarkkihyllyihin.

– Suomessa se tarkoittaa erityisesti suklaata. Suklaa koetaan laadun takeeksi. Se oli ehkä suurin ja tärkein löydös tutkimuksessamme. Myös laku koetaan laadukkaan irtomakeiskonseptin merkiksi. 

Tuoreessa Cloettan irtokarkkikatsauksessa on koostettu tietoa yhteensä kolmesta eri makeisyrityksen tekemästä tutkimuksesta vuosina 2016, 2018 ja 2020. Kyselytutkimuksiin vastasi yhteensä tuhansia ihmisiä Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Briteistä.

Titta Tuokon mukaan pohjoismaalaisten välillä ei havaittu mullistavia eroja, mutta yhdellä erityisellä tavalla suomalaiset kuitenkin erosivat muista karkinsyöjistä.

– Hauska knoppitieto on, että suomalaiset tykkäävät syödä irtomakeisensa yksin. Suomalaiset kokevat, että ne ovat "mun herkut, mun itse valitsemat karkit". Onko se jopa vähän mustasukkaisuutta, että et tule mitään minun pussistani poimimaan, Tuokko nauraa. 

Knoppitietoa suomalaisten irtokarkkisyönnistä:

  • Suomalaiset syövät makeisia yksin muita pohjoismaalaisia useammin. Muut syövät yhdessä perheen kanssa.
  • Niistä suomalaisista, jotka syövät makeisia, irtomakeisia syövät lähes kaikki. Vain 7 % ei syö lainkaan irtomakeisia.
  • Suomalaisissa irtomakeisten käyttäjissä korostuvat nuoret ja miehet.
  • Suomalaiset kokevat irtomakeisten olevan "juuri minulle ” ja niiden valitseminen on mukavaa
  • Suomalaisille valinnanvapaus on tärkein syy ostaa irtomakeisia – juuri oikeat karkit ja oikea määrä
  • Irtomakeisten syönti laskee iän myötä. Nuoret, lapsettomat perheet ja lapsiperheet syövät eniten irtomakeisia.
  • Irtomakeisia syödään enemmän Itä- ja Pohjois-Suomessa kuin pääkaupunkiseudulla.
  • Ruotsalaiset pitävät irtomakeisista muita pohjoismaalaisia enemmän. Ruotsalaiset syövät enemmän suklaata, suomalaiset lakritsia ja salmiakkia.


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja