Lisää karkkia ja suklaata! Pandan ja Cloettan uutuudet paljastuivat – Juhlapöydän konvehdeissa oleellinen muutos

1:32 Huikea kokoelma! Suvi on kerännyt vanhoja karkkipakkauksia jo kymmenisen vuotta

Makeisvalmistajat Panda ja Cloetta paljastivat MTV:lle omat uutuustuotteensa syys- ja joulukauteen 2020.

Videolla: Muistatko sinä vielä nämä makeiset menneiltä vuosikymmeniltä? Suvilla on huikea kokoelma!

MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivustolla kerrottiin keskiviikkoa Fazerin syys- ja joulukauden makeisuutuuksista. Makeisyrityksen uutuuksien joukosta löytyy muun muassa herkkuja Vihreitä kuulia -marmeladin sekä Pihlaja-karkin ystäville.

Kauppojen karkkihyllyt täydentyvät syksyllä myös Pandan ja Cloettan uusilla makeisilla. Karkkiyritykset paljastivat MTV:lle omat uutuustuotteensa ja kertoivat olennaisista muutoksista.

Juhlapöydän konvehteja ilman palmuöljyjä

Jo kesällä uutisoitiin Pandan tekevän oleellisen muutoksen suklaatuotteisiinsa: Kaikki Pandan suklaat ovat vuoteen 2021 mennessä palmuöljyttömiä. Palmuöljyttömyys pätee näin ollen siis myös joulukauden ikisuosikkin, Juhlapöydän konvehteja -makeisrasiaan. Se on yksi suomalaisten joulunajan suosituimmista konvehtirasioista.

Miten suomalaiset ovat ottaneet vastaan tuotteiden palmuöljyttömyyden?

– Kuluttajapalaute palmuöljyn poistamisen suhteen on ollut erittäin positiivinen. Suomessa palmuöljyn korvaaminen on aloitettu jo vuosia sitten, ja esimerkiksi Pandasuklaalevymme ovat olleet palmuöljyttömiä jo vuodesta 2016. Myös kaikki Ballerina-keksimme, Taffel-snacksimme ja Oolannin-pakasteperunatuotteemme ovat palmuöljyttömiä. Samaten Grandiosa-pizzasarja tulee olemaan täysin palmuöljytön tästä syksystä lähtien, Orklan viestintäjohtaja Nina Olin kertoo.

Kun klassikkotuotteen reseptiä aletaan muuttamaan, herää väistämättä myös kysymys muutoksen vaikutuksesta makuun. Olinin mukaan makumuutoksista ei ole kantautuntu mitenkään laajaa negatiivista kuluttajapalautetta Pandalle.

– Kun reseptiin tulee muutoksia, teemme todella huolellista työtä sen eteen, että sekä maku, koostumus että suutuntuma pysyy mahdollisimman samana. Esimerkiksi palmuöljyn vaihtaminen on haastava prosessi sen ominaisuuksien takia. Reseptimuutokset ovat aina pitkiä prosesseja ja ainesosia ei lähdetä vaihtamaan hetken mielijohteesta.

Pandalta uusi liköörikonvehti ja muita suklaauutuuksia

Pandan uutuustuotteiden listalla on muun muassa uusi giniltä maistuva liköörikonvehti.

– Korostamme erityisosaamisaluettamme ja pitkää perinnettämme liköörikonvehtien valmistajana.  Gini on uusi ja trendikäs makumaailma liköörikonvehteihin. Gin-konvehdissa yhdistyy tummasuklaa ja gini täyteläiseksi ja raikkaaksi konvehdiksi.

Alla kaikki Pandan uutuudet listattuna:

Vaajakoski Artisan konvehteja 116 g

Vaajakoski Primus konvehteja 375 g

Säde Minttu tummasuklaakonvehteja 280 g

Säde Salty Roasted Corn maitosuklaakonvehteja 280 g

GIN liköörikonvehteja 290g

Punainen Polka 145 g

Choco & Lakrits Orange 220 g

Juhlarakeet 210 g

Cloettalta isot karkkiboksit

Yksi Suomen tunnetuimmista makeisista, Aakkoset, täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Sen kunniaksi Cloetta lanseeraa makeisista uudet lahkapakkaukset. Isoissa 400 gramman pakkauksissa on kaksi makua:  ikisuosikki Aakkoset Sirkus ja juhlavuoden uutuus Aakkoset Salmiakkisekoitus.

Talvi-konvevehtisarjaan on sen sijaan tulossa uusi mustikkainen maku. Talvimustikka on joululta maistuva suklaakonvehti, jonka sisältä löytyy aitoa mustikkaa.

Makeiden karkkien faneille on sen sijaan luvassa gluteenittomia ja gelatiinittiomia Jelly Bean -karkkeja jouluisissa väreissä. Makuina löytyvät kookos, vesimeloni, omena, vanilja, sitruuna-lime, vadelma, karpalo-omena ja mansikka.


Alla Cloettan uutuudet:

The Jelly Bean Factory Festive Mix 225 g
Talvimustikka -suklaakonvehti 270 g
Aakkoset salmiakkisekoitus -lahjapakkaus 400 g
Aakkoset Sirkus -lahjapakkaus 400 g
Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja