Syksyn ehdoton trendiruoka maistuu jopa raakana: "Simppeli ja maukas!"

Tatit

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen vinkkaa helpon, syksyn trendiraaka-aineesta syntyvän reseptin.

Sivumaku-blogissa herkutellaan tällä kertaa tateilla, jotka ovat alkusyksyn aikana muodostuneet varsinaiseksi ruokavillitykseksi sosiaalisessa mediassa.

– Syksy 2014 jää ainakin minulle mieleen tateista. Tatteja keskusteluissa, tatteja Facebook-feedissä, tatteja blogeissa… Eilen tutuksi tullut Alkon myymäläpäällikkö kysyi kassalla, olenko käynyt sienimetsällä. Pudisteli päätään määrästä, jota oli löytänyt. Sangollinen pelkästään tontin reunalta, Kinnunen kirjoittaa.

Bloggaaja ei itse ole ehtinyt sienimetsään, mutta onneksi läheisestä kauppahallista sekä katukojusta löytyi runsas tattisaalis sopuhintaan.

– Torstainen menu koostuikin luonnollisesti tateista. Alkuun tein tatti-carpaccion. Italialaishenkinen, raaoista tateista tehty simppeli, maukas, rustiikkinen, mutta samalla hienostunut alkuruoka syyssesongin ytimessä.

Lue lisää ja nappaa helppo resepti Sivumaku-blogista

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!