Suomi-ruoka pääsi BBC:n ohjelmaan: "Niin kovan luokan raaka-aineita, että leivällä voisi yhtä hyvin olla hummeria ja tryffeliä"

Sami Tallberg Matsutake
Sami Tallberg ylistää BBC:n ohjelmassa muun muassa suomalaisia sieniä. Kuvassa arvokkaita matsutake-sieniä. Shutterstock/Polina Korolev

Suomalainen, ja erityisesti varsinaissuomalainen, ruoka nostetaan jalustalle BBC:n ohjelmassa.

Tunnettu suomalaiskokki Sami Tallberg nähdään BBC:n World’s Table -sarjan tuoreessa jaksossa esittelemässä Suomen luonnon herkullisia antimia, kertoo Visit Turku Archipelago.

BBC:n sivustolta löytyvä World’s Table -sarja esittelee ruokaa ja reseptejä eri puolilta maailmaa ja eri kulttuureista. Kokonaisuudessa on useita lyhyitä jaksoja eri teemoista.

Turun Ruissalossa asuva Tallberg tunnetaan ennen kaikkea villiruokakokkina, joka on nostanut esiin muun muassa maamme sieniä ja villiyrttejä.

"Niin kovan luokan raaka-aineita, että leivällä voisi yhtä hyvin olla hummeria ja tryffeliä"

BBC:n sarjan viisiminuuttisessa jaksossa nostetaan esiin erityisesti suomalaisia jokaisenoikeuksia. Jaksossa Tallberg valmistaa luonnosta keräämistään antimista aterian Kemiönsaaren Söderlångvikin kartanon ravintolassa. Tallberg piti kartanossa ravintolaa viime kesänä.

– Jaksossa esitellään kolmen ruokalajin menu, jossa villiruokaa käytetään sekä alku-, pää- että jälkiruoassa. Yhtenä annoksista on saaristolaisleivän viipale, jonka päällä on matsutake- ja mustavahakas-sieniä. Ne ovat niin kovan luokan raaka-aineita, että leivällä voisi yhtä hyvin olla hummeria ja tryffeliä, Tallberg ylistää.

Tallberg arvelee päätyneensä BBC:n sarjaan aiemman kansainvälisen huomion vuoksi. Kokki on muun muassa pitänyt ravintolaa suomalaisen designkaupan yhteydessä Turussa ja tämä yhteistyö noteerattiin kansainvälisissä lehdissäkin.

Suomi esillä aiemminkin ruokaohjelmissa

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Suomi ja suomalainen ruoka nostetaan kansainväliseen ohjelmaan. Suomessa on aiemmin vieraillut muun muassa tunnettu tv-kokki Gordon Ramsay, joka tutustui maamme raaka-aineisiin ja ruoanlaittotekniikoihin kokki Kim Mikkolan johdolla. 

Suursuosioon maailmalla noussut Netflix-sarja Somebody Feed Phil rantautui viidennellä kaudellaan myös Suomeen. Jaksossa on mukana myös Sami Tallberg.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.