Amerikkalaistähti vieraili Helsingissä – erityisesti saunamakkara kirvoitti hersyvät naurut: "Onneksi se ei ollut mitään muuta"

pääkuva Phil Rosenthal
Phil Rosenthal herkuttelee kuvassa Etelä-Koreassa. Kuvan lohikeitto on Jasper Pääkkösen nimikkosoppa Löylyssä. All Over Press, Löyly

Kansainvälisesti menestynyttä ruokaohjelmaa vuosia luotsannut Phil Rosenthal kuvasi ohjelman uudelle kaudelle jakson Suomessa.

Suursuosioon maailmalla noussut Netflix-sarja Somebody Feed Phil rantautui viidennellä kaudellaan myös Suomeen. Uuden kauden jaksot ilmestyivät katsottavaksi suoratoistopalveluun toukokuun lopulla.

Ohjelman juontaja ja luoja, Phil Rosenthal, on kiertänyt sarjan aikaisemmilla kausilla ympäri maailmaa maistelemassa eri maiden ja kaupunkien kulinaarisia elämyksiä. Rosenthal tunnetaan muun muassa Kaikki rakastavat Raymondia -sarjan luojana.

Suomessa Rosenthal pistettiin luonnollisesti maistamaan amerikkalaisen näkökulmasta hyvinkin eksoottisia makuja.

Eksoottista poroa ja kahviin dipattua leipäjuustoa

Sarjan fanit rakastavat Rosenthalin hyvin ilmekkäitä reaktioita erilaisten ruokien ja juomien maisteluun ja samankaltaisia eleitä nähtiin myös Helsingissä. Kauppatorilla paistettuihin muikkuihin törmännyt Rosenthal jopa julisti muikun Suomen uudeksi kansalliskalaksi.

Varsin onnelliselta mies vaikuttaa Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tutun Marskus Hurskaisen isännöimänä kierrellessään Vanhaa kauppahallia.

Juustotiskillä miestä kehotetaan muun muassa kokeilemaan leipäjuuston dippaamista kahviin, mikä tuntuu erityisesti epäilyttävän Rosenthalia.

– En tiennyt, miltä minusta tuntui, kun hän käski kastamaan juuston kahviin, Rosenthal selittää jaksossa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Maistettuun kerran mies päätyi kuitenkin tyytyväisenä dippaamaan juustoa kahviin uudemmankin kerran.

Rosenthalin mielenkiinnon herättivät erityisesti leikkeletarjotin, jossa tarjolla oli muun muassa poroa.

– Se muistuttaa italialaista bresaolaa, Rosenthal kehuu kylmäsavutettua poroa.

Kun miehelle tarjotaan viimeiseksi vielä karhua, reaktio on huvittavan hämmentynyt:

– Missä oikein olen? 

Lohikeittoa Jasperin kanssa ja "epäilyttävää" saunamakkaraa

Rosenthal vierailee jaksossa myös näyttelijä Jasper Pääkkösen vieraana tämän omistamassa ravintola Löylyssä.

Pääkkönen tarjoilee vieraalle oman nimikkoannoksensa: kirjolohikeiton.

– Maku on aivan ilmiömäinen, Rosenthal kehuu.

Maanittelusta huolimatta Rosenthal ei uskaltaudu saunomaan ja pulahtamaan hyiseen mereen Löylyssä, mutta istuu jo seuraavassa kohtauksessa saunalautan lauteilla maistelemassa perisuomalaisia herkkuja, kuten karjalanpiirakkaa munavoilla.

Erityisesti Rosenthalia hämmensi "saunamakkara". Kun hän vihdoin näki, mistä saunamakkarassa on kyse, mies vaikutti silminnähden helpottuneelta.

– Onneksi se ei ollut mitään muuta, Rosenthal veistelee nauraen jaksossa.

Lisäksi Rosenthal nähdään jaksossa kokki Kim Mikkolan KotKot Chicken -ruokarekalla, kalassa Käärmesaaressa sekä kokki Sarah La Fountainin kanssa kahvilla Cafe Regattassa, kokki Sami Tallbergin kanssa metsässä keräämässä raaka-aineita, herkuttelemassa ravintola Finnjävelissä kokki Tommi Tuomisen kanssa "vihatuimpia suomalaisia ruokaruokia", maistelemassa kokki Helena Puolakan valmistelemaa, mielipiteitä jakavaa Vorschmack-annosta ravintola Savoyssa sekä nauttimassa grilliruoasta Teurastamolla sijaitsevassa B-Smokeryssa.

Varsin arvokasta kahviseuraa Rosenthal saa Lonnan saarelle, kun miehen seuraan liittyy itse pääministeri Sanna Marin.

Katso myös: Gordon Ramsay maistoi Huomenta Suomessa suomalaisia perinneruokia ja pöyristyi: "Hemmetin kauheaa"

Gordon Ramsay maistoi Huomenta Suomessa suomalaista perinneruokaa ja pöyristyi 5:04


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat