Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Amerikkalaistähti vieraili Helsingissä – erityisesti saunamakkara kirvoitti hersyvät naurut: "Onneksi se ei ollut mitään muuta"

Phil Rosenthal herkuttelee kuvassa Etelä-Koreassa. Kuvan lohikeitto on Jasper Pääkkösen nimikkosoppa Löylyssä.
Phil Rosenthal herkuttelee kuvassa Etelä-Koreassa. Kuvan lohikeitto on Jasper Pääkkösen nimikkosoppa Löylyssä.All Over Press, Löyly
Julkaistu 25.05.2022 19:04

Emmi Niiniaho

Kansainvälisesti menestynyttä ruokaohjelmaa vuosia luotsannut Phil Rosenthal kuvasi ohjelman uudelle kaudelle jakson Suomessa.

Suursuosioon maailmalla noussut Netflix-sarja Somebody Feed Phil rantautui viidennellä kaudellaan myös Suomeen. Uuden kauden jaksot ilmestyivät katsottavaksi suoratoistopalveluun toukokuun lopulla.

Ohjelman juontaja ja luoja, Phil Rosenthal, on kiertänyt sarjan aikaisemmilla kausilla ympäri maailmaa maistelemassa eri maiden ja kaupunkien kulinaarisia elämyksiä. Rosenthal tunnetaan muun muassa Kaikki rakastavat Raymondia -sarjan luojana.

Suomessa Rosenthal pistettiin luonnollisesti maistamaan amerikkalaisen näkökulmasta hyvinkin eksoottisia makuja.

Eksoottista poroa ja kahviin dipattua leipäjuustoa

Sarjan fanit rakastavat Rosenthalin hyvin ilmekkäitä reaktioita erilaisten ruokien ja juomien maisteluun ja samankaltaisia eleitä nähtiin myös Helsingissä. Kauppatorilla paistettuihin muikkuihin törmännyt Rosenthal jopa julisti muikun Suomen uudeksi kansalliskalaksi.

Varsin onnelliselta mies vaikuttaa Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tutun Marskus Hurskaisen isännöimänä kierrellessään Vanhaa kauppahallia.

Juustotiskillä miestä kehotetaan muun muassa kokeilemaan leipäjuuston dippaamista kahviin, mikä tuntuu erityisesti epäilyttävän Rosenthalia.

– En tiennyt, miltä minusta tuntui, kun hän käski kastamaan juuston kahviin, Rosenthal selittää jaksossa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen .

täältä

Maistettuun kerran mies päätyi kuitenkin tyytyväisenä dippaamaan juustoa kahviin uudemmankin kerran.

Rosenthalin mielenkiinnon herättivät erityisesti leikkeletarjotin, jossa tarjolla oli muun muassa poroa.

– Se muistuttaa italialaista bresaolaa, Rosenthal kehuu kylmäsavutettua poroa.

Kun miehelle tarjotaan viimeiseksi vielä karhua, reaktio on huvittavan hämmentynyt:

– Missä oikein olen? 

Lue myös: Jenkkisivustolla ihmetellään suomalaista tapaa nauttia kahvia – oletko koskaan kuullut?

Lohikeittoa Jasperin kanssa ja "epäilyttävää" saunamakkaraa

Rosenthal vierailee jaksossa myös näyttelijä Jasper Pääkkösen vieraana tämän omistamassa ravintola Löylyssä.

Pääkkönen tarjoilee vieraalle oman nimikkoannoksensa: kirjolohikeiton.

– Maku on aivan ilmiömäinen, Rosenthal kehuu.

Jasper Pääkkönen lohikeitto löylyJasper Pääkkösen nimikkoannos Löylyssä: kirjolohikeitto. Kuva: LöylyLöyly

Maanittelusta huolimatta Rosenthal ei uskaltaudu saunomaan ja pulahtamaan hyiseen mereen Löylyssä, mutta istuu jo seuraavassa kohtauksessa saunalautan lauteilla maistelemassa perisuomalaisia herkkuja, kuten karjalanpiirakkaa munavoilla.

Erityisesti Rosenthalia hämmensi "saunamakkara". Kun hän vihdoin näki, mistä saunamakkarassa on kyse, mies vaikutti silminnähden helpottuneelta.

– Onneksi se ei ollut mitään muuta, Rosenthal veistelee nauraen jaksossa.

Lisäksi Rosenthal nähdään jaksossa kokki Kim Mikkolan KotKot Chicken -ruokarekalla, kalassa Käärmesaaressa sekä kokki Sarah La Fountainin kanssa kahvilla Cafe Regattassa, kokki Sami Tallbergin kanssa metsässä keräämässä raaka-aineita, herkuttelemassa ravintola Finnjävelissä kokki Tommi Tuomisen kanssa "vihatuimpia suomalaisia ruokaruokia", maistelemassa kokki Helena Puolakan valmistelemaa, mielipiteitä jakavaa Vorschmack-annosta ravintola Savoyssa sekä nauttimassa grilliruoasta Teurastamolla sijaitsevassa B-Smokeryssa.

Varsin arvokasta kahviseuraa Rosenthal saa Lonnan saarelle, kun miehen seuraan liittyy itse pääministeri Sanna Marin.

Lue myös: Näin teet kalakeitosta entistä parempaa – keittiömestari paljastaa vinkit!

Lue myös: Tiesitkö? Tämä suomalaisille tavallinen ruoka onkin maailmalla hitti: "Kansainvälisesti arvostettu arvotuote"

Katso myös: Gordon Ramsay maistoi Huomenta Suomessa suomalaisia perinneruokia ja pöyristyi: "Hemmetin kauheaa"

5:04Gordon Ramsay maistoi Huomenta Suomessa suomalaista perinneruokaa ja pöyristyi

Lisää aiheesta:

Kanaravintolan suosio räjähti muutaman sekunnin ansiosta – näin ravintoloista tulee ilmiöitäKansainvälisille Michelin-vieraille tarjoiltiin Helsingissä "kanaviillokkia" ja saunamakkaraaTällainen on Vesa-Matti Loirin nimikkomenu ravintola ElitessäGordon Ramsay hehkuttaa yllättäen Suomi-ruokaa – hittiohjeen kehittänyt Jenni: "Maailma on valmis, voin jäädä eläkkeelle"Netflixin ruokasarjan juontaja tapasi Sanna Marinin ja oivalsi jotain suomalaisten onnellisuudesta: "Emme ole aina hyväntuulisia"Edullista ja helppo valmistaa – Henri Alénilla on yksi ehdoton ruokasuosikki, jota sinunkin kannattaisi kokeilla: "Hemmetin hienon makuista"
RuokaHelsinkiSuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • Eilen12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • Eilen08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • ti17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • ti09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu