Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Michelin-tähtikokki avaa uuden ravintolan Helsinkiin – lounaan hinta mietityttää: "11,3 eurolla on lähes mahdotonta tänä päivänä tehdä hyvää ruokaa"

Kansainvälisesti menestynyt kokki Sauli Kemppainen avaa ravintolan samoihin uusiin toimitiloihin Pöllölaakson kanssa.
Kansainvälisesti menestynyt kokki Sauli Kemppainen avaa ravintolan samoihin uusiin toimitiloihin Pöllölaakson kanssa.NCC/Atelier7
Julkaistu 17.08.2022 19:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kansainvälistäkin menestystä niittänyt keittiömestari Sauli Kemppainen avaa syksyllä uuden ravintolan Helsinkiin.

Helsingin trendikkäälle Vallilan Konepajan alueelle avautuu marraskuussa keittiömestari Sauli Kemppaisen uusi Atelier7-ravintola. Samassa rakennuksessa, Fredriksbergin toimitilakorttelin D-talossa, ovat myös MTV:n uudet toimitilat.

Katso video: Kurkista MTV:n uusiin toimitiloihin! Juttu jatkuu videon alla.

15:10Pöllölaakso muuttaa pian – kurkista ensimmäistä kertaa Maikkarin uusiin toimitiloihin!Tältä näyttää uudessa Pöllölaaksossa:  Linnunpönttöjä, hyönteishotelleja sekä huipputeknologiaa.

Sauli Kemppainen tunnetaan Michelin-tähtikokkina, joka on viimeksi luotsannut Berliinissä Savu-nimistä ravintolaa. Kemppainen on myös nähty MTV:llä Suomen omana ”Gordon Ramsayna”, sillä kokki toimi Hell’s Kitchen -ohjelman keittiöpäällikkönä vuonna 2013.

Lue myös: Gordon Ramsay maistoi Huomenta Suomessa suomalaisia perinneruokia ja pöyristyi: "Hemmetin kauheaa"

Ravintolan filosofia perustuu yksinkertaisuuteen: "Maku, maku ja maku"

Kemppaisen uuden Atelier7-ravintolan taustalla toimii Kanresta Oy. Yrityksen tiedotteessa kerrotaan, että ravintolassa tullaan tarjoilemaan arkisin sekä aamiaista että lounasta ja lauantaisin brunssia. Iltaisin ravintola palvelee rennon mutkattomana illallisravintolana.

Sauli Kemppainen kertoo MTV Uutisille ravintolan konseptin perustuvan ennen kaikkea ruoan makuun.

 – Maku, maku ja maku. Ne ovat kolme tärkeintä asiaa. Itsestään selvää on myös hyvä raaka-aine. Ruoka on aitoa ja rehellistä, ei mitään keinotekoisia juttuja, eikä survota tuhansia asioita keskenään lautaselle, Kemppainen tiivistää ravintolan filosofian. 

Kokin mukaan lautasannoksissa näkyy niin sanottu 1+1-konsepti, eli pääraaka-aine ja sille mietitty lisuke saavat loistaa. Kemppainen kuvailee lähestymistapaa paluuksi ruoanlaiton juurille.

 – Porkkanan pitää maistua porkkanalta. Haluan tuoda sen porkkanan oman maun niin vahvaksi kuin mahdollista. Jos porkkana maistuu chililtä, soijalta, korianterilta ja niin edelleen, niin lähtökohtaisesti mennään punaisia valoja päin. Perunan pitää maistua perunalta, parsan pitää maistua parsalta ja tomaatin tomaatilta.

Lue myös: Varhaisperunoiden keittäminen mullistuu keittiömestari Pekka Terävän metodilla – parhaat pottuvinkit koostettuna!

"11,30 euron lounasedulla on lähes mahdoton tänä päivänä tehdä hyvää ruokaa"

Toki makujen kanssa saa myös leikitellä ja esimerkiksi lounaspöydästä saattaa Kemppaisen mukaan löytyä hieman monimutkaisempiakin makuyhdistelmiä, kuten vaikkapa kasviscurrya. Lounaan hintatasoon liittyen Kemppainen haluaa lähettää terveisiä päättäjille.

– Väitän, että sillä 11,3 eurolla on lähes mahdotonta tänä päivänä tehdä hyvää ruokaa. Raaka-aineet ovat kallistuneet 20–40 prosenttia, joten ei ole mahdollista enää tehdä samalla rahalla samaa ruokaa. Kyllä sitä pitäisi ainakin parilla eurolla nostaa, Kemppainen sanoo viitaten verottajan määrittelemän vuosittaisen lounasedun verotusarvoon

Lounaan hintataso ei kuitenkaan tule olemaan Kemppaisen mukaan turhan tyyris. Illallisellakin ravintolan hintataso tulee Kemppaisen mukaan olemaan maltillinen ja tarjolla on vaihtoehtoja "erilaisille kukkaroille".

– Ei kaikilla ihmisillä ole laittaa 500 euroa illalliseen. Jos joku haluaa laittaa ruokaan 30 tai 50 euroa, niin niillä saa jotain. Mutta löytyy vaihtoehtoja myös niille, jotka haluavat syödä seitsemän ruokalajin illallisen, Kemppainen sanoo ja jatkaa vielä:

– Ei kuitenkaan ole mikään pakko syödä monen ruokalajin illallista ja ottaa väkisin 120 euron viinipakettia. Voi ottaa vaikka yhden annoksen ja yhden juoman ja tulla seuraavalla kerralla kokeilemaan jotain muuta.

Lue myös: Maailman 50 parasta ravintolaa listattiin – lähin löytyy lyhyen laivamatkan päästä

Katso myös video: Halpa vs. kallis -sarjassa maisteltiin kauppojen erihintaiset perunat – selkeä ykkönen löytyi: "Oho, yllättävän paljon näissä on eroja"

5:43Pystyykö edullinen yleisperuna haastamaan kotimaisen varhaisperunan?Halpa vs kallis: Pystyykö edullinen yleisperuna haastamaan kotimaisen varhaisperunan?

Lisää aiheesta:

Hans Välimäeltä yllättävä peliliike: "Nyt tuntui, että oli oikea aika"Hans Välimäki tyrmää yleisen harhaluulon suosikkipastoistaAkseli Herlevi pisti pystyyn yllättävän ravintolakonseptin: "En ainakaan itse ole nähnyt tällaista missään Suomessa"Helsinkiläinen Michelin-ravintola veti ässän hihasta – myy nyt vitosen annoksia: Makaronilaatikkoa, hernekeittoa, lasagnea... Yksi asia Suomessa löi Savoyn huippukokin ällikällä – karut seuraukset myös ravintolan asiakkaille: "Näkyy hinnoissa"Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoon
RavintolatRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta