Michelin-tähtikokki avaa uuden ravintolan Helsinkiin – lounaan hinta mietityttää: "11,3 eurolla on lähes mahdotonta tänä päivänä tehdä hyvää ruokaa"

kemppainen konepaja
Kansainvälisesti menestynyt kokki Sauli Kemppainen avaa ravintolan samoihin uusiin toimitiloihin Pöllölaakson kanssa. NCC/Atelier7

Kansainvälistäkin menestystä niittänyt keittiömestari Sauli Kemppainen avaa syksyllä uuden ravintolan Helsinkiin.

Helsingin trendikkäälle Vallilan Konepajan alueelle avautuu marraskuussa keittiömestari Sauli Kemppaisen uusi Atelier7-ravintola. Samassa rakennuksessa, Fredriksbergin toimitilakorttelin D-talossa, ovat myös MTV:n uudet toimitilat.

Katso video: Kurkista MTV:n uusiin toimitiloihin! Juttu jatkuu videon alla.

Pöllölaakso muuttaa pian – kurkista ensimmäistä kertaa Maikkarin uusiin toimitiloihin! 15:10
Tältä näyttää uudessa Pöllölaaksossa:  Linnunpönttöjä, hyönteishotelleja sekä huipputeknologiaa.

Sauli Kemppainen tunnetaan Michelin-tähtikokkina, joka on viimeksi luotsannut Berliinissä Savu-nimistä ravintolaa. Kemppainen on myös nähty MTV:llä Suomen omana ”Gordon Ramsayna”, sillä kokki toimi Hell’s Kitchen -ohjelman keittiöpäällikkönä vuonna 2013.

Ravintolan filosofia perustuu yksinkertaisuuteen: "Maku, maku ja maku"

Kemppaisen uuden Atelier7-ravintolan taustalla toimii Kanresta Oy. Yrityksen tiedotteessa kerrotaan, että ravintolassa tullaan tarjoilemaan arkisin sekä aamiaista että lounasta ja lauantaisin brunssia. Iltaisin ravintola palvelee rennon mutkattomana illallisravintolana.

Sauli Kemppainen kertoo MTV Uutisille ravintolan konseptin perustuvan ennen kaikkea ruoan makuun.

 – Maku, maku ja maku. Ne ovat kolme tärkeintä asiaa. Itsestään selvää on myös hyvä raaka-aine. Ruoka on aitoa ja rehellistä, ei mitään keinotekoisia juttuja, eikä survota tuhansia asioita keskenään lautaselle, Kemppainen tiivistää ravintolan filosofian. 

Kokin mukaan lautasannoksissa näkyy niin sanottu 1+1-konsepti, eli pääraaka-aine ja sille mietitty lisuke saavat loistaa. Kemppainen kuvailee lähestymistapaa paluuksi ruoanlaiton juurille.

 – Porkkanan pitää maistua porkkanalta. Haluan tuoda sen porkkanan oman maun niin vahvaksi kuin mahdollista. Jos porkkana maistuu chililtä, soijalta, korianterilta ja niin edelleen, niin lähtökohtaisesti mennään punaisia valoja päin. Perunan pitää maistua perunalta, parsan pitää maistua parsalta ja tomaatin tomaatilta.

"11,30 euron lounasedulla on lähes mahdoton tänä päivänä tehdä hyvää ruokaa"

Toki makujen kanssa saa myös leikitellä ja esimerkiksi lounaspöydästä saattaa Kemppaisen mukaan löytyä hieman monimutkaisempiakin makuyhdistelmiä, kuten vaikkapa kasviscurrya. Lounaan hintatasoon liittyen Kemppainen haluaa lähettää terveisiä päättäjille.

– Väitän, että sillä 11,3 eurolla on lähes mahdotonta tänä päivänä tehdä hyvää ruokaa. Raaka-aineet ovat kallistuneet 20–40 prosenttia, joten ei ole mahdollista enää tehdä samalla rahalla samaa ruokaa. Kyllä sitä pitäisi ainakin parilla eurolla nostaa, Kemppainen sanoo viitaten verottajan määrittelemän vuosittaisen lounasedun verotusarvoon

Lounaan hintataso ei kuitenkaan tule olemaan Kemppaisen mukaan turhan tyyris. Illallisellakin ravintolan hintataso tulee Kemppaisen mukaan olemaan maltillinen ja tarjolla on vaihtoehtoja "erilaisille kukkaroille".

– Ei kaikilla ihmisillä ole laittaa 500 euroa illalliseen. Jos joku haluaa laittaa ruokaan 30 tai 50 euroa, niin niillä saa jotain. Mutta löytyy vaihtoehtoja myös niille, jotka haluavat syödä seitsemän ruokalajin illallisen, Kemppainen sanoo ja jatkaa vielä:

– Ei kuitenkaan ole mikään pakko syödä monen ruokalajin illallista ja ottaa väkisin 120 euron viinipakettia. Voi ottaa vaikka yhden annoksen ja yhden juoman ja tulla seuraavalla kerralla kokeilemaan jotain muuta.

Katso myös video: Halpa vs. kallis -sarjassa maisteltiin kauppojen erihintaiset perunat – selkeä ykkönen löytyi: "Oho, yllättävän paljon näissä on eroja"

Halpa vs. kallis: Pystyykö edullinen yleisperuna haastamaan kotimaisen varhaisperunan? 5:43
Halpa vs kallis: Pystyykö edullinen yleisperuna haastamaan kotimaisen varhaisperunan?


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.