Viedäänkö nämä pian käsistä? S-ryhmän ruokakisan finalistit selvillä: "Odotamme tämän vuoden voittajatuotteesta isoa hittiä"

0:30 Taattua Jyrki Sukulaa – huippukokki jyrähtää uutuusohjelmassa: "Kauppojen valmiskeittotarjonta on täyttä...!"

Suomalainen menestysresepti -kilpailun kuusi finalistituotetta ovat selvillä. Joku näistä ruoista saattaa olla S-ryhmän syksyn hittituote.

Videolla Jyrki Sukulan jyrähdys Suomalainen menestysresepti 2021 -kisassa.

S-ryhmän Suomalainen menestysresepti -kilpailu etsii jälleen seuraavaa kotimaista ruokahittiä. Kyseessä on kilpailu ja televisio-ohjelma, jossa etsitään uusia ruokainnovaatioita S-ryhmän kauppojen hyllyille. Ohjelman kaksi ensimmäistä tuotantokautta esitettiin Nelosella, kunnes se siirtyi kolmannelle tuotatokaudelle MTV3-kanavalle. 

Suomalainen Menestysresepti on syksyllä 2018 käynnistynyt innovaatiokilpailu pienille ja keskisuurille elintarvikevalmistajille. Kilpailun järjestävät S-ryhmän ruokakaupat kumppaninaan Foodwest Oy. Ensimmäisenä vuonna kilpailun voitti Leivon leipomon Boltsi-pyörykkä, josta muodostui hitti. Viime vuonna voittajaksi kruunattiin Rostenin leipomon Rostis-piirakka, joka saavutti niin ikään huippumyynnit.

Suomalainen menestysresepti -finalistit pelaavat kukin omalla vahvuusalueellaan, mutta kisan tuomarit näkevät jokaisessa aineksia seuraavaan ruokahittiin. 

– Kaikissa finalistiyrityksissä vallitsee innovaatioilmapiiri, jota toteutetaan kuluttaja edellä. Uutuusarvo ei yksinään riitä, vaan samaan aikaan pitää säilyttää kiinnostavuus ja ymmärrettävyys – liian erikoinen tuote jää helposti marginaaliin. Nämä ovat menestysreseptin tärkeimmät ainekset, sanoo kokki ja ruoan monialayrittäjä Jyrki Sukula.

S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysahon mukaan edellisvuosien Suomalainen menestysresepti -voittajat ovat olleet kerta toisensa jälkeen vuoden myydyimpiä uutuustuotteita S-ryhmän ruokakaupoissa. 

– Odotamme tämän vuoden voittajatuotteesta vähintään yhtä isoa hittiä, koska taso on kovempi kuin koskaan, sanoo S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.

Mikä näistä on seuraava ruokahitti? Tässä kuusi finalistituotetta 

Nyt tuoreen tuotantokauden kuusi finalistia on selvinnyt. Finaalivaiheeseen edenneen kuusikon tuotteissa yhdistyvät ruoka-alan kestotrendit: kasvispohjaiset raaka-aineet, hyvinvointi ja ekologisuus. Finaalissa on mukana monipuolinen joukko sekä ruoka- ja ravintola-alan kokeneita ammattilaisia että ruoka-alalla siipiään kokeilevia alanvaihtajia. 

Bean Better -härkäpapusuikaleet

Bean Better -suikaleet ovat meheväksi marinoituja ja fermentoituja härkäpapusuikaleita ruoanlaittoon. Härkäpapusuikaleet erottuvat kasviproteiinien joukosta mehukkaalla ja pehmeällä suutuntumalla, ja fermentointimenetelmän ansiosta ne pilkkoutuvat paremmin ruoansulatuksessa. Bean Betterin kilpailuun toi Miki Puikkonen –  lue lisää Mikistä täältä.

Chiapud -välipala

Chiapud on chia-siemenistä, marjoista ja hedelmistä valmistettu lusikoitava luomuvanukas, jolla on vahva markkinapotentiaali chian tunnettuuden ja suosion ansiosta. Kilpailussa Maria Jalkanen edustaa yrittäjäpuolisonsa kanssa pyörittämäänsä perheyritystä, luomuelintarvikkeita ja luonnontuotteita valmistavaa Foodinia. Lue lisää Mariasta täältä.

Kaurapasta

Tämä tuote tarttuu valtavirtaistuneeseen kauratrendiin ja tuo pastahyllyille ensimmäisen kokonaan täysjyväkaurasta valmistetun kaurapastan ruoanlaittoon. Tuotteen takana on ensimmäisen Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittaja, Anssi Räntilä. Lue lisää Anssista täältä

Leikkala

Leikkala ammentaa oppeja ja inspiraatiota huippuravintoloista ja nostaa särkikalan leivän päälle sopivaksi leikkeleeksi. Lahnasta valmistettu leppäsavustettu kalaleikkele haastaa perinteiset lihaleikkeleet ja madaltaa kynnystä kotimaisen villikalan syömiseen. Tuotteen kilpailuun toi huippuravintoloissa työskennellyt keittiömestari Henrik Kovanen. Lue lisää Henrikistä täältä.

Komero-lounaskippo

Lämmin Komero-lounaskippo valmistetaan käsityönä ja se nostaa rimaa valmisruokien kategoriassa tuomalla ravintolatasoisen ruoan jokaisen saataville. Komero-lounaskipon takana on kuopiolainen diplomi-insinööri Pekka Nuutinen. Lue lisää Pekasta täältä.

Fallero

Fallero on härkäpapu-kasvispyörykkä, jossa perinteisen falafelin kikherneet on korvattu kotimaisilla härkäpavuilla ja kasviksilla. Kilpailuun tuotteen toi Turun seudulta ponnistava ravintoloistija Marjaana Pohjola. Lue lisää Marjaanasta täältä.

Suomalainen menestysresepti -ohjelmaa seurataan televisiossa MTV3-kanavalla ja se huipentuu 25.8. esitettävään finaalijaksoon, jossa ratkeaa vuoden 2021 voittaja.

Suomalainen menestysreseti MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 21 ja MTV-palvelussa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja