Nyhtökaura, Härkis... Nyt myös Valio lähtee mukaan lihattomaan proteiinibuumiin tarjoamalla ruoanlaittoon oman helposti valmistettavan proteiininlähteen.
Kasvisruoan ja uudenlaisten proteiininlähteiden suosio kasvaa, kun kuluttajat Suomessa ja maailmalla etsivät vaihtoehtoja lihalle. Valio vastaa kasvavaan tarpeeseen ja tuo markkinoille oman innovaationsa. Valio Mifu, paistettava ruokarae on aivan uudenlainen, suomalaisesta maidosta valmistettu ja runsasproteiininen pääraaka-aine lämpimään ruoanlaittoon.
Taustalla kasvava kuluttajatrendi
Lihansyönnin vähentäminen on kansainvälinen trendi, joka näkyy myös Pohjoismaissa: 22 prosenttia suomalaisista ja 30 prosenttia ruotsalaisista uskoo syövänsä vähemmän lihaa seuraavan viiden vuoden aikana.* Samaan aikaan halutaan pitää huolta riittävästä proteiininsaannista: 23 prosenttia pohjoismaisista kuluttajista ennustaa syövänsä enemmän proteiinia tulevaisuudessa.*
– Kuluttajat haluavat vähentää lihan syöntiä, mutta syödä silti tasapainoisesti ja täyttävästi. Moni valitseekin fleksaamisen, jossa lihan syöntiä ei lopeteta kokonaan, mutta rinnalle haetaan muita proteiininlähteitä. Lihan korvaaminen ei kuitenkaan saisi olla liian hankalaa tai aikaavievää. Halusimme tehdä Mifu-ruokarakeesta tuotteen, joka vastaa näihin kuluttajan arjen tarpeisiin, liiketoimintapäällikkö Minna Korkiakangas Valiolta sanoo.
Mitä Valio Mifu-ruokarae on?
Suomalaisesta maidosta valmistettu Mifu-ruokarae on tarkoitettu lämpimiin ruokiin, joissa sitä voi käyttää esimerkiksi jauhelihan, kinkun ja kanan tapaan. Mifu on tuoretta mutta jo valmiiksi kypsää, joten sen voi lisätä ruokaan sellaisenaan tai paistaa pannulla, jolloin ruokarakeet saavat rapean, ruskean paistopinnan. Itsessään miedon makuinen ruokarae saa makunsa kastikkeista, jotka sisältävät kotimaista rypsiöljyä ja mausteita. Makuvaihtoehtoja on kolme: Välimeren tomaatti, Meksikon pippuri ja Original.
