HK:lta täysin uusi aluevaltaus – lihatalolta tuleekin nyt kauppoihin todellinen yllättäjä: "Tämä ei ole enää mitään Punavuoren hipsterihössötystä"

kasvisjauhis HK
Shutterstock/HK

HK tiedotti torstaina lanseeraavansa uuden tuotesarjan, joka on perinteiselle lihatalolle poikkeuksellinen.

HKScan kertoo tuovansa markkinoille uuden HK Vihreät -tuotesarjan. Sarjaan kuuluu neljä tuotetta: kasvisjauhis, kasvisburgerpihvit, kasvisnuggetit ja kasvispullat. Uudet kasvisproteiinituotteet on valmistettu pääosin herneestä ja härkäpavusta. Tuotteet on kehitetty maku edellä. 

– Tämä on meille jännittävä ja uusi aluevaltaus. Juuri nyt oli meidän mielestä oikea aika tuoda kasviproteiinituotteita ihan tavallisille suomalaisille. Maailma muuttuu ja me siinä mukana, kertoo HKScanin Suomen markkinointijohtaja Ursula Halonen.

"Kansantajuista kasvisruokaa"

Halosen mukaan tuotteet ovat niin sanotusti "perustuotteita", joita on helppo käyttää lapsiperheissä. HK:n teettämän tutkimuksen mukaan yli 62 prosenttia suomalaisista ostaa tai syö kasviproteiinipohjaisia tuotteita säännöllisesti, eli vähintään kerran kuussa. Siksi aika oli nyt oikea hypätä uuteen myös lihatalossa.

– Uskomme, että erilaiset kasviproteiinituotteet kasvattavat suosiotaan yhtenä vaihtoehtona arjen ruoanlaitossa ja tuotekehityksessämme on suunnitelmia myös sarjan laajentamisessa.

Herneestä ja härkäpavusta pääosin valmistettavat tuotteet tehdään Suomessa. Kasvisjauhis ja Kasvisburgerpihvit valmistetaan Vantaalla, Kasvispullat ja Kasisnuggetit Mikkelissä. Tuotteet ovat laktoosittomia, gluteenittomia ja vegaanisia. 

– Kaikeissa yksinkertaisuudessaan tämä on kansantajuista kasvisruokaa. Uskomme, että kaikki uskaltavat nyt kokeilla, sillä suomalaiset luottavat HK:hon. Tämä ei ole enää mitään Punavuoren hipsterihössötystä, nauraa HKScanin markkinointijohtaja Ursula Halonen.

HK:n lihakategorian johtaja Mikko Järvisen mukaan uuden tuotesarjan kasvisjauhista voi käyttää kuten jauhelihaa. 

– Meillä on pitkä perinne maun ja rakenteen rakentamisessa. Sitä olemme hyödyntäneet tätä tuotetta tehdessä. Raakaan jauhelihaan nähden tätä täytyy hieman maustaa siinä prosesissa, mutta tämä on todella miedosti maustettu.

Myös sarjan nugetteja voi verrata käytössä kanaversioihin. Ne voi syödä kylmänä sellaisenaan tai lämmitettynä.

HK:n lisäksi myös muut, perinteisesti lihatuotteita valmistaneet yritykset ovat jo aiemmin lähteneet kasvisruokabisnekseen. Esimerkiksi Pouttu on tuonnut markkinoille oman Muu-kasviproteiinituotesarjan.


***

Onko tempeh jo tuttu raaka-aine? Testaa herkullinen kasvisruoka:

1:25

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja