Ketsuppivalmistaja Felix on luonut täysin uudenlaisen ketsupin, jossa ei ole käytetty lainkaan sokeria tai makeutusaineita.
Koska kiinnostus terveellisempiin ja sokeroimattomiin ruokiin kasvaa jatkuvasti, Felix on päättänyt vastata haasteeseen tuomalla markkinoille ensimmäisen ketsupin, joka ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria tai makeutusaineita. Uutuusketsupille on myönnetty myös Sydänmerkki.
Felixin makeuttamattomassa ketsupissa on sokeria 5,3 grammaa sadassa grammassa. Tuote ei sisällä lisättyä sokeria. Vertailun vuoksi tavallisessa Felixin ketsupissa sokeria on 17 grammaa sadassa grammassa.
Felixin tekemien tutkimusten mukaan sokerin määrä on yksi tärkeimmistä ketsupin valintaan vaikuttavista tekijöistä heti ketsupin maun ja tomaattien määrän jälkeen. Kysyntä sokeroimattomille tuotteille on siis kova ja entistä terveellisemmät vaihtoehdot kiinnostavat myös ketsupeissa.
– Tuotekehityksemme onnistui hienosti kehittämään täysin makeuttamattoman ketsupin lisäämällä tuoreiden, auringonkypsyttämien tomaattien määrää ja mausteita sopivassa suhteessa. Täydellisen reseptin luominen vaati yli 40 yritystä, ennen kuin osuimme nappiin. Maku on aivan erinomainen, vakuuttaa Felixin markkinoinnista vastaava Paula Pöntynen.
Felix on yksi Orkla-konsernin omistamista brändeistä, ja Orkla on sitoutunut vastuullisuusstrategiassaan vähentämään sokeria 15 prosenttia koko tuotteistostaan vuoteen 2025 mennessä. Orkla Suomi antoi viime vuonna vähemmän tai ei lainkaan sokeria sisältävien tuotteiden tarjoamisesta kuluttajille.
