Kotimaiselta brändiltä innovatiivinen suklaauutuus: "Tuotteen vähäsokerisuus pääsi yllättämään"
Kotimainen suklaabrändi Goodio on jättänyt patenttihakemuksen uutuustuotteelleen, joka haastaa perinteisen maitosuklaan monella tavalla. Tuote on nimittäin täysin maidoton, gluteeniton ja vegaaniseen ruokavalioon sopiva.
Suklainen mukikaku valmistuu supernopeasti mikrossa. Katso resepti videolta!
Uutuussuklaa ChocOatin valmistukseen on käytetty maidon sijaan kotimaista gluteenitonta luomukauraa. Kauran pitoisuus tuotteessa on jopa 24 prosenttia, ja tuotteen ravintosisällöstä sokereita on yli puolet vähemmän kuin tavallisessa maitosuklaassa.
Sen lisäksi, että tuotteessa on tavallista vähemmän sokeria, valkoinen sokeri on korvattu täysin kookospalmusokeria. Maultaan ja suutuntumaltaan tuote vastaa kuitenkin tavanomaista maitosuklaata.
– Tuotteen vähäsokerisuus pääsi yllättämään kehittäjätkin. Halusimme ensisijaisesti tehdä herkullisen vaalean suklaan käyttämällä vain ravitsemuksellisesti ensiluokkaisia raaka-aineita. Kauran lisääminen reseptiin aiheutti kuitenkin sen, että pystyimme vähentämään sokeria, kertoo Goodion kehitysjohtaja Taru Pilvi.
Ravitsemuksellisesti, eettisesti ja ympäristön kannalta parempaa suklaata
Yrityksen missio on kiihdyttää positiivista muutosta terveellisillä herkuilla. Syy ChocOat-suklaan patentointiin onkin siksi erilainen kuin perinteisesti yrityksissä.
– Aluksi ajattelimme, että emme patentoi innovaatiota, sillä emme halua estää muitakin tekemästä parempaa suklaata. Sehän olisi missiomme vastaista, kertoo Goodion perustaja Jukka Peltola.
– Suklaateollisuudessa on paljon epäkohtia, joita emme hyväksy. Patentin kautta haluamme huolehtia, että jos joku muukin haluaa tehdä ravitsemuksellisesti, eettisesti ja ympäristön kannalta parempaa suklaata, tehdään se yrityksemme arvojen puitteissa. Eli puhtaista, eettisesti tuotetuista raaka-aineista kuluttajan, ympäristön ja kaakaotuottajien hyvinvointia vaalien, jatkaa Peltola.
Goodion uutuussuklaat valmistetaan yrityksen uudessa suklaatehtaassa Helsingin Kalliossa. Uutuussuklaassa käytetään Helsingin Myllyn kauraa.
Lähde: Goodio
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan