Mainos

Kotimaiselta brändiltä innovatiivinen suklaauutuus: "Tuotteen vähäsokerisuus pääsi yllättämään"

Kotimainen suklaabrändi Goodio on jättänyt patenttihakemuksen uutuustuotteelleen, joka haastaa perinteisen maitosuklaan monella tavalla. Tuote on nimittäin täysin maidoton, gluteeniton ja vegaaniseen ruokavalioon sopiva.

Suklainen mukikaku valmistuu supernopeasti mikrossa. Katso resepti videolta! 

Uutuussuklaa ChocOatin valmistukseen on käytetty maidon sijaan kotimaista gluteenitonta luomukauraa. Kauran pitoisuus tuotteessa on jopa 24 prosenttia, ja tuotteen ravintosisällöstä sokereita on yli puolet vähemmän kuin tavallisessa maitosuklaassa.

Sen lisäksi, että tuotteessa on tavallista vähemmän sokeria, valkoinen sokeri on korvattu täysin kookospalmusokeria. Maultaan ja suutuntumaltaan tuote vastaa kuitenkin tavanomaista maitosuklaata.

– Tuotteen vähäsokerisuus pääsi yllättämään kehittäjätkin. Halusimme ensisijaisesti tehdä herkullisen vaalean suklaan käyttämällä vain ravitsemuksellisesti ensiluokkaisia raaka-aineita. Kauran lisääminen reseptiin aiheutti kuitenkin sen, että pystyimme vähentämään sokeria, kertoo Goodion kehitysjohtaja Taru Pilvi.

Ravitsemuksellisesti, eettisesti ja ympäristön kannalta parempaa suklaata

Yrityksen missio on kiihdyttää positiivista muutosta terveellisillä herkuilla. Syy ChocOat-suklaan patentointiin onkin siksi erilainen kuin perinteisesti yrityksissä.

– Aluksi ajattelimme, että emme patentoi innovaatiota, sillä emme halua estää muitakin tekemästä parempaa suklaata. Sehän olisi missiomme vastaista, kertoo Goodion perustaja Jukka Peltola.

– Suklaateollisuudessa on paljon epäkohtia, joita emme hyväksy. Patentin kautta haluamme huolehtia, että jos joku muukin haluaa tehdä ravitsemuksellisesti, eettisesti ja ympäristön kannalta parempaa suklaata, tehdään se yrityksemme arvojen puitteissa. Eli puhtaista, eettisesti tuotetuista raaka-aineista kuluttajan, ympäristön ja kaakaotuottajien hyvinvointia vaalien, jatkaa Peltola.

Goodion uutuussuklaat valmistetaan yrityksen uudessa suklaatehtaassa Helsingin Kalliossa. Uutuussuklaassa käytetään Helsingin Myllyn kauraa.

Lähde: Goodio

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja