Mainos

Ketsuppi huoneenlämpöön vai jääkaappiin? Asiantuntijoilta tuli nyt selkeä vastaus

Brittiasiantuntijoiden mukaan ketsupin voi aivan hyvin säilyttää myös huoneenlämmössä.

Kolmen brittiasiantuntijan tiimi teki selkeän listan ruoista, joita voi säilyttää vastoin olettamuksia myös huoneenlämmössä jääkaapin sijaan.

Erityisesti ketsupin oikea säilytystapa on herättänyt jo vuosien ajan keskustelua. Ketsuppipullojen kyljessä kehotetaan sujauttamaan avattu ketsuppipurkki jääkaappiin. Näin ovat suositelleet myös suomalaiset ketsuppivalmistajat ja -edustajat. Silti esimerkiksi monissa ravintoloissa voi nähdä ketsuppia säilytettävän huoneenlämmössä pöydällä.

Brittiläisasiantuntijatiimin mukaan ketsuppia ei tarvitse laittaa jääkaappiin.

– Ei ole mitään syytä säilyttää jääkaapissa ketsuppia. Se sisältää paitsi viinietikkaa myös luontaisesti hapokkaita tomaatteja, jotka auttavat ketsuppia säilymään huoneenlämmössä, ravitsemusasiantuntija Sarah Schenker toteaa.

Schenkerin mukaan moni säilyttää ketsuppia jääkaapissa yksinkertaisesti siksi, että he pitävät kastikkeen mausta kylmänä. Sen sijaan esimerkiksi majoneesia tulee säilyttää jääkaapissa, vaikka se sisältääkin viinietikkaa. Etikkaa ei ole tarpeeksi, jotta avattu majoneesipaketti säilyisi huoneenlämmössä.

Muun muassa nämä avatut ruokapakkaukset kuuluvat jääkaappiin: Majoneesi, pesto, salaatinkastike

Muun muassa nämä ruoat säilyvät avattuina myös huoneenlämmössä: Ketsuppi, hunaja, suolakurkku, oliiviöljy, soijakastike, worcestershire-kastike

Sen sijaan esimerkiksi dijon-sinappia voi säilyttää sekä huoneenlämmössä että jääkaapissa.

Lähde: Mirror

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja