Makeisyritys Fazer kertoo tuovansa testimyyntiin kaksi aivan uudenlaista suklaista innovaatiota: kasvipohjaisen kaurasuklaan sekä sokeroimattoman suklaan.
Ruokatrendeissä on jo pitkään näkynyt vähäsokerisuus ja sokerittomuus sekä kaikenlaiset kaurapohjaiset tuotteet. Nyt myös makeisyhtiö Fazer on tarttunut buumeihin ja tuo markkinoille kaksi uudenlaista suklaata. Makeisyhtiön mukaan uusia vaihtoehtoja suklaavalikoimaan on toivottu pitkään.
– Nyt toiveisiin vastataan. Suklaateknologimme onnistuivat herkullistamaan kaksi meille annettua suklaahaastetta: kasvipohjaisuuden ja sokeroimattomuuden, totetaa Fazer-konsernin tutkimusjohtaja Jussi Loponen.
Kaurabuumi synnytti kaurasuklaan
Markkinoille on viime vuosina vyörynyt runsaasti erilaisia kaurapohjaisia elintarvikkeita ja nyt kaura sukelsi myös suklaalevyyn. Fazerin kasvipohjainen Fazer Oat Choco syntyi yhdistämällä suomalaisen kauran makuprofiili pehmeään, vastuullisesti tuotettuun kaakaoon.
Fazerin tavoitteena on olla jatkossakin kauratuotteiden edelläkävijä, ja tulossa onkin pian myös kauraksylitoli Lahteen rakenteilla olevan tehtaan myötä.
– Panostamme kauraosaamiseen ja -teknologiaan. Meillä on myllyt Suomessa ja Ruotsissa. Rakastettujen klassikkotuotteiden rinnalle halutaan tuoda uusia kasviperäisiä vaihtoehtoja Fazerin kaikkiin kategorioihin. Nyt olemme ottaneet ensimmäisen uuden kaura-askeleen makeisliiketoiminnan puolella. Uutta innovaatiota voidaan hyödyntää muissakin tuotteissa, sanoo Loponen.
Uusi kaurasuklaa sopii laktoosi-intolerantikoille ja maitotuotteita muuten kuin allergian vuoksi välttäville vegaaneille. Tuotteen kaakaopitoisuus on 42 prosenttia. Ennakkomaisteluun on tulossa kaksi makua, tavallinen kaurachoco sekä kaurachoco hasselpähkinä.
