Fazer tuo testimyyntiin ennennäkemättömät uutuussuklaat: "Nyt toiveisiin vastataan"

Fazer oat choco sokeroimaton suklaa
Shutterstock/Fazer

Makeisyritys Fazer kertoo tuovansa testimyyntiin kaksi aivan uudenlaista suklaista innovaatiota: kasvipohjaisen kaurasuklaan sekä sokeroimattoman suklaan.

Ruokatrendeissä on jo pitkään näkynyt vähäsokerisuus ja sokerittomuus sekä kaikenlaiset kaurapohjaiset tuotteet. Nyt myös makeisyhtiö Fazer on tarttunut buumeihin ja tuo markkinoille kaksi uudenlaista suklaata. Makeisyhtiön mukaan uusia vaihtoehtoja suklaavalikoimaan on toivottu pitkään.

– Nyt toiveisiin vastataan. Suklaateknologimme onnistuivat herkullistamaan kaksi meille annettua suklaahaastetta: kasvipohjaisuuden ja sokeroimattomuuden, totetaa Fazer-konsernin tutkimusjohtaja Jussi Loponen.

Kaurabuumi synnytti kaurasuklaan

Markkinoille on viime vuosina vyörynyt runsaasti erilaisia kaurapohjaisia elintarvikkeita ja nyt kaura sukelsi myös suklaalevyyn. Fazerin kasvipohjainen Fazer Oat Choco syntyi yhdistämällä suomalaisen kauran makuprofiili pehmeään, vastuullisesti tuotettuun kaakaoon.

Fazerin tavoitteena on olla jatkossakin kauratuotteiden edelläkävijä, ja tulossa onkin pian myös kauraksylitoli Lahteen rakenteilla olevan tehtaan myötä.

– Panostamme kauraosaamiseen ja -teknologiaan. Meillä on myllyt Suomessa ja Ruotsissa. Rakastettujen klassikkotuotteiden rinnalle halutaan tuoda uusia kasviperäisiä vaihtoehtoja Fazerin kaikkiin kategorioihin. Nyt olemme ottaneet ensimmäisen uuden kaura-askeleen makeisliiketoiminnan puolella. Uutta innovaatiota voidaan hyödyntää muissakin tuotteissa, sanoo Loponen. 

Uusi kaurasuklaa sopii laktoosi-intolerantikoille ja maitotuotteita muuten kuin allergian vuoksi välttäville vegaaneille. Tuotteen kaakaopitoisuus on 42 prosenttia. Ennakkomaisteluun on tulossa kaksi makua, tavallinen kaurachoco sekä kaurachoco hasselpähkinä.

Sokeroimaton suklaa makeutetaan tulevaisuudessa kauraksylitolilla

Toinen uutuussuklaista on minttuinen ja sokeroimaton Karl Fazer Crispy Mint -maitosuklaa. Uutuus on makeutettu ksylitolilla ja sisältää luontaisesti sokeria käytetyn maitojauheen kautta. Tulevaisuudessa tuotteessa on tarkoitus käyttää kauraksylitolia.

– Tuomme testimyyntiin suklaan, jossa ei ole lainkaan lisättyä valkoista sokeria. Tuote on kehitetty maku edellä ja uskon sen täyttävän suklaafaniemme odotukset.

Sokeroimattomassa suklaassa on vähintään 30 prosenttia kaakaota.

Sekä uusi kaurasuklaa että sokeroimaton minttusuklaa tulevat ensin testimyyntiin Fazerin omiin myymälöihin, eli kahviloihin, vierailukeskukseen sekä verkkokauppaan. Laajemmin kaupan hyllyille tuotteet on tavoitteena tuoda vuosien 2021-2022 aikana. Testimyynnin aikana kerätään kuluttajilta palautetta, jonka perusteella tuotteita edelleen kehitetään.

Palmuöljy puhuttaa

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin, että makeisvalmistaja Panda on poistanut kiistellyn palmuöljyn muun muassa suosituista, monen suomalaisen joulupöydästä löytyvistä suklaakonvehdeista. Pandalta kerrottiin Ilta-Sanomille, että yrityksen tavoitteena on luopua kaikesta palmuöljyn käytöstä vuoden 2021 loppuun mennessä. Toukokuusta alkaen kaikki suklaatuotteet ovat jo palmuöljyttömiä, mutta esimerkiksi täytelakuissa palmuöljyä vielä on. 

– Työ palmuöljyn korvaamiseksi on jo käynnissä, ja täytelakritseissakin palmuöljy poistuu vuoden 2021 alussa,  Suomen Orklan viestintäjohtaja Nina Olin kertoi Ilta-Sanomille.

Fazerilla palmuöljyä käytetään jatkossakin, mutta ainoastaan sertifioituna. 

– Fazer näkee parhaaksi vaihtoehdoksi palmuöljyn käytön lopettamisen sijaan palmuöljytuotannon vastuullisuuden kehittämisen, Fazer Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola totesi Ilta-Sanomille.

Uusissa suklaainnovaatioissa, kauraasuklaassa ja sokerittomassa suklaassa palmuöljyä ei kuitenkaan ole käytetty.

***

1:10

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja