Innovatiivinen jäätelösarja kauppoihin – suomalaisvalmistaja povaa myyntimenestystä: ”Olemme alkaneet miettiä koko jäätelön konseptia uudelleen”

3kaverinjäätelöt
3 Kaverin Jäätelö

Suomalainen 3 Kaverin Jäätelö lanseeraa uuden vähemmän sokeria sisältävän jäätelösarjan. Valmistajat uskovat tuotteilla olevan kysyntää paitsi terveystietoisten, myös ihan tavallisten ihmisten keskuudessa. 

Viime kesänä Makuja.fi uutisoi hyvinvointibuumin kasvattaneen proteiinipitoisten ja vähäsokeristen jäätelöiden suosiota. Innostus ei selvästikään jäänyt yhden kesän mittaiseksi, sillä uusia jäätelöinnovaatioita on jälleen luvassa.

Nyt Kolmen Kaverin Jäätelö on kertonut lanseeraavansa uuden vähemmän sokeria sisältävän tuotesarjan, jonka kaikissa kolmessa jäätelössä on vähintään 30 prosenttia vähemmän sokeria kuin tavallisissa herkuttelujäätelöissä.

– Uskomme, että sokerin vähentämiselle on kysyntää meidän kaltaistemme, ihan tavallisten ihmisten keskuudessa. Jäätelöntekijöinä koemme myös velvollisuudeksemme tutkia vaihtoehtoja sokerille, yksi kavereista, Heikki Huotari kertoo.

Keväällä kauppoihin saapuvat uutuudet ovat laktoositon Banaani & Toffee -kermajäätelö, Mango-Passion & Juustokakku -kermajäätelö, sekä vegaaninen Paahdettu Manteli & Toscakastikejäätelö.

Ravitsemustieteilijät apuna kehitystyössä

Tuotekehitykselle vähäsokeristen jäätelöiden kehittäminen on olut iso haaste. Sokerin vähentämisessä jäätelötehtailijat luottivat asiantuntijoiden apuun, ja selvitystyössä mukana oli myös ravitsemustieteilijöitä. Vähemmän sokeria sisältävät jäätelöt on tehty täysin luonnollisista raaka-aineista, kuten valmistajan muutkin jäätelöt.

– Emme halunneet käyttää keinotekoisia makeutusaineita, kuten aspartaamia, joten päätimme korvata tavallista sokeria sokerialkoholeilla, jotka ovat luonnollisia makeuttajia, joita esiintyy monissa vihanneksissa ja hedelmissäkin, Ilkka Wikholm kertoo.

Maku ei ollut ainoa haaste, sillä sokerilla on jäätelössä muitakin tärkeitä rooleja makeuden ohella. Ilman sokeria jäätelöstä tulee helposti rakeista ja kivikovaa.

– Sokerin vähentämisen haaste on johtanut siihen, että olemme alkaneet miettiä koko jäätelön konseptia uudelleen. Ehkäpä tulevaisuudessa näemme jäätelön, joka täyttää kaikki ravitsemustieteilijöiden toiveunet, Heikki maalailee.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.