7:23

Suomalaiset innostuivat toden teolla – kevään ehdoton hittileipä on tässä: "Valmistus on niin helppoa"

Yksi kevään haetuimmista resepteistä vaikuttaisi olevan kotoisa leipäresepti. Oletko sinäkin tehnyt kevään aikana perunarieskoja?

Videolla Sanna Mansikkamäki kertoo, miksi perunaa kannattaa syödä.

Kuten aiemmin jo kerroimme, poikkeuksellinen kevät on saanut suomalaiset innostumaan kodeissaan muun muassa leivonnasta. MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolla kevään leivontareseptihittejä ovat olleet esimerkiksi Kinderkakku, pataleipä ja se kaikista suosituin eli Maisemakahvilan raparperipiirakka

Googlen hakutilastot paljastavat, että tänä keväänä poikkeuksellinen haettu resepti on myös ollut perunarieskat. Tämä useimmiten perunamuusin jämistä helposti valmistuva leipäherkku on kasvattanut suosiotaan huimasti vuoden takaiseen verrattuna. Perunarieskoja on haettu googlesta kymmeniätuhansia kertoja maalis-huhtikuussa. Hakutilastot paljastavat, että rieskat ovat olleet erityisen suosittuja Pohjois-Karjalassa ja Keski-Suomessa.

Näin teet täydelliset perunarieskat

Perunarieskat ovat siitä näppärä leivonnainen, että niiden valmistamiseen voi käyttää tähteitä. Rieskojen taikinassa hyödynnetään usein ylijäänyttä perunamuusia.  Täydellisten perunarieskojen resepti löytyy muun muassa Sanna Mansikkamäen suositusta Peruna-keittokirjasta. Mansikkamäen Peruna-kirja valittiin vuoden kotimaiseksi keittokirjaksi 2019.

– Perunarieskojen valmistus on niin helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei voita mikään, Mansikkamäki hehkuttaa kirjassaan.

Peruna-keittokirjasta ilmestyi keväällä 2020 uusi, laajennettu painos. Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja