Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pataleipä – helppo ja paras resepti, jolla onnistut varmasti

Shutterstock
Julkaistu 28.06.2019 13:40

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl kuivahiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 3,6 dl vettä

Valmistusohje

Pataleipä

Valmistusaika: 5 min + 14-18 h Tekeytyminen +2 h kohotus + 45 min paistaminen
Annoksia: 1 leipä

  1. Yhdistä jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Sekoita hyvin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. 
  2. Peitä kulho liinalla tai muovikelmulla. Anna taikinan tekeytyä yön yli huoneenlämmössä 14-18 tuntia. 
  3. Kaada taikina nuolijaa apuna käyttäen runsaasti jauhotetulle työalustalle. Taita taikina jauhotetuin käsin toinen puoli toisen päälle Taittele kaikista kulmista samalla tavoin kertaalleen. Käännä taitettu, ryppyinen puoli alaspäin ja peitä liinalla. Anna kohota kaksi tuntia. 
  4. Lämmitä uuni 250-asteiseksi ja laita kannellinen valurautapata uuniin kuumenemaan puoleksi tunniksi. 
  5. Nosta kuumennettu pata uunista ja avaa kansi. Tartu taikinaan varovasti jauhotetuin käsin ja kumoa taikina nyt ryppyinen puoli ylöspäin pataan. Kypsennä ensin puoli tuntia 250 asteessa kansi päällä. Ota kansi pois ja laske lämpö 200 asteeseen.Paista vielä 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoa.  

Lisää aiheesta:

Helppo maalaisleipäMaalaisleipä hapantaikinastaVaalea ruokaleipä unikonsiemeninSaksanpähkinäleipäVaalea ruokaleipäSetsuuri
LeipäLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Pataleipä on oikea valinta silloin, kun haluat leipoa rapeapintaisen ja sisältä mehevän leivän mahdollisimman helposti. Pataleipä on kuoreltaan rasahtavan rapeaa, sisältä ilmavaa ja sopivasti sitkoista. Pataleipä valmistuu helposti ja ilman vaivaamista valurautapadassa. Resepti on peräisin Mikko Takalan ja Sami Rekolan Voileipäkirjasta (Readme 2019)

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä