Perunarieskat – helppo ja perinteinen resepti muutamasta raaka-aineesta

rieska rieskat perunarieska
Shutterstock/ Liina Pajunen

Perunarieskat ovat iki-ihana klassikko! Peruna-keittokirjan (Readme 2019) tehnyt Sanna Mansikkamäki sanoo perunarieskojen valmistamisen olevan todella helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei Sannan mukaan voita mikään!

Perunarieskat, ainekset

  • 5 dl valmista perunamuusia
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl ohrajauhoja

Valmistusohje

Perunarieskat valmistuvat näin: 

  1. Sekoita perunasoseeseen suola, munat ja jauhot. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Jaa taikina kuuteen osaan ja painele pyöreitä rieskoja pellille leivinpaperin päälle. 
  2. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile lisänä vain voita. 

Resepti: Sanna Mansikkamäki, Peruna-keittokirja (Readme 2019)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!