Perunarieskat – helppo ja perinteinen resepti muutamasta raaka-aineesta

rieska rieskat perunarieska
Shutterstock/ Liina Pajunen

Perunarieskat ovat iki-ihana klassikko! Peruna-keittokirjan (Readme 2019) tehnyt Sanna Mansikkamäki sanoo perunarieskojen valmistamisen olevan todella helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei Sannan mukaan voita mikään!

Perunarieskat, ainekset

  • 5 dl valmista perunamuusia
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl ohrajauhoja

Valmistusohje

Perunarieskat valmistuvat näin: 

  1. Sekoita perunasoseeseen suola, munat ja jauhot. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Jaa taikina kuuteen osaan ja painele pyöreitä rieskoja pellille leivinpaperin päälle. 
  2. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile lisänä vain voita. 

Resepti: Sanna Mansikkamäki, Peruna-keittokirja (Readme 2019)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.