Perunarieskat – helppo ja perinteinen resepti muutamasta raaka-aineesta

rieska rieskat perunarieska
Shutterstock/ Liina Pajunen

Perunarieskat ovat iki-ihana klassikko! Peruna-keittokirjan (Readme 2019) tehnyt Sanna Mansikkamäki sanoo perunarieskojen valmistamisen olevan todella helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei Sannan mukaan voita mikään!

Perunarieskat, ainekset

  • 5 dl valmista perunamuusia
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl ohrajauhoja

Valmistusohje

Perunarieskat valmistuvat näin: 

  1. Sekoita perunasoseeseen suola, munat ja jauhot. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Jaa taikina kuuteen osaan ja painele pyöreitä rieskoja pellille leivinpaperin päälle. 
  2. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile lisänä vain voita. 

Resepti: Sanna Mansikkamäki, Peruna-keittokirja (Readme 2019)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja