Perunarieskat ovat iki-ihana klassikko! Peruna-keittokirjan (Readme 2019) tehnyt Sanna Mansikkamäki sanoo perunarieskojen valmistamisen olevan todella helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei Sannan mukaan voita mikään!
Perunarieskat, ainekset
- 5 dl valmista perunamuusia
- 1 tl suolaa
- 2 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 dl ohrajauhoja
Valmistusohje
Perunarieskat valmistuvat näin:
- Sekoita perunasoseeseen suola, munat ja jauhot. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Jaa taikina kuuteen osaan ja painele pyöreitä rieskoja pellille leivinpaperin päälle.
- Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile lisänä vain voita.
Resepti: Sanna Mansikkamäki, Peruna-keittokirja (Readme 2019)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.