Suomalaisesta uutuuslevitteestä odotetaan vientimenestystä – ”ei pelkkää leivänkostuketta”

levite leipä
Shutterstock

Suomen ainoa margariinitehdas Bunge Finland on tuonut markkinoille täysin uudenlaisen siemeniä sisältävän levitteen, josta ennustetaan vientimenestystä. Uutuuden viennin osuus tulee arvioiden mukaan olemaan 80–90 prosenttia koko tuotantovolyymista.

VIDEO: Katso videolta ohje margariinipakkauksen käyttämiseen.

Uusi paahdettuja siemeniä ja rypsiöljyä sisältävä levite valmistetaan Bungen Raision tehtaalla, josta sitä viedään muihin Euroopan maihin. Tuote on tuotu markkinoille Puolassa ja Unkarissa jo toukokuussa, ja myynti on lähtenyt hyvin liikkeelle.

Mikäli odotuksemme toteutuvat, uutuuden viennin osuus tulee olemaan jopa 80–90 prosenttia koko tuotantovolyymistä, kertoo Bunge Finlandin toimitusjohtaja Antero Lehtonen.

– Uskomme, että kasvipohjaisten tuotteiden trendi suosii levitteidemme ja kasviöljyjemme käyttöä. Tuotteiden jäljitettävyys, tuotantoketjun läpinäkyvyys ja raaka-ainehankinnan vastuullisuus ovat entistä tärkeämpiä kuluttajille, Lehtonen kertoo.

Hyvä maku ja terveellisyys yhdistyvät

Uutuuslevitteen tuotekehitysprojekti aloitettiin jo vuonna 2014. Tavoitteena on ollut uudistaa levitetuoteryhmää. Monien vaiheiden, kuluttajatestien ja tuotantoprosessiin liittyvien haasteiden jälkeen tuote saatiin markkinoille juuri ennen kesää.

Suomessa tuote on tullut kauppojen hyllyille syyskuun alussa.

– Hyllyyn ilmestyy kyllä uusia tuotteita, mutta kaikki vaikuttavat hyvin samanlaisilta. Halusimme tehdä levitteestä pääasian, ei pelkkää leivänkostuketta, kertoo Anri Saarinen.

Saarisen mukaan tuotteessa yhdistyvät hienosti hyvä maku, suutuntuma, terveellisyys ja monipuoliset käyttömahdollisuudet.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja