Suomalaisesta uutuuslevitteestä odotetaan vientimenestystä – ”ei pelkkää leivänkostuketta”
Suomen ainoa margariinitehdas Bunge Finland on tuonut markkinoille täysin uudenlaisen siemeniä sisältävän levitteen, josta ennustetaan vientimenestystä. Uutuuden viennin osuus tulee arvioiden mukaan olemaan 80–90 prosenttia koko tuotantovolyymista.
VIDEO: Katso videolta ohje margariinipakkauksen käyttämiseen.
Uusi paahdettuja siemeniä ja rypsiöljyä sisältävä levite valmistetaan Bungen Raision tehtaalla, josta sitä viedään muihin Euroopan maihin. Tuote on tuotu markkinoille Puolassa ja Unkarissa jo toukokuussa, ja myynti on lähtenyt hyvin liikkeelle.
Mikäli odotuksemme toteutuvat, uutuuden viennin osuus tulee olemaan jopa 80–90 prosenttia koko tuotantovolyymistä, kertoo Bunge Finlandin toimitusjohtaja Antero Lehtonen.
– Uskomme, että kasvipohjaisten tuotteiden trendi suosii levitteidemme ja kasviöljyjemme käyttöä. Tuotteiden jäljitettävyys, tuotantoketjun läpinäkyvyys ja raaka-ainehankinnan vastuullisuus ovat entistä tärkeämpiä kuluttajille, Lehtonen kertoo.
Hyvä maku ja terveellisyys yhdistyvät
Uutuuslevitteen tuotekehitysprojekti aloitettiin jo vuonna 2014. Tavoitteena on ollut uudistaa levitetuoteryhmää. Monien vaiheiden, kuluttajatestien ja tuotantoprosessiin liittyvien haasteiden jälkeen tuote saatiin markkinoille juuri ennen kesää.
Suomessa tuote on tullut kauppojen hyllyille syyskuun alussa.
– Hyllyyn ilmestyy kyllä uusia tuotteita, mutta kaikki vaikuttavat hyvin samanlaisilta. Halusimme tehdä levitteestä pääasian, ei pelkkää leivänkostuketta, kertoo Anri Saarinen.
Saarisen mukaan tuotteessa yhdistyvät hienosti hyvä maku, suutuntuma, terveellisyys ja monipuoliset käyttömahdollisuudet.
Lähde: Bunge Finland
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan