2:03

Suomalaisyritykset lanseeraavat kilpaa uusia kauratuotteita: ”En puhuisi kaurabuumista vaan globaalista megatrendistä”

Kauratuotteet valtaavat tilaa kauppojen hyllyiltä.

Suomalaisyritykset Fazer ja Kaslink ilmoittivat vastikään lanseeraavansa markkinoille uusia kauratuotteita, joilla yritykset pyrkivät vastaamaan kuluttajien alati kasvavaan kiinnostukseen viljapohjaisia maitotuotteita kohtaan. 

Kauppojen hyllyiltä löytyy nykyisin kymmenittäin erilaisia kauratuotteita aina kaurajogurtista, kauramaitoon ja ruoanlaittotuotteisiin – eikä suosiolle näy loppua. 

Kaslinkin Nepalla teettämän tutkimuksen mukaan jo 81 prosenttia suomalaisista on kokeillut tai käyttää säännöllisesti kasvipohjaisia tuotteita. Kasvipohjaisten tuotteiden käyttö ja kokeilu ovat viime vuoteen verrattuna lisääntyneet erityisesti lapsiperheissä, ja kasvipohjaisia tuotteita kokeillaan entistä enemmän terveellisyyteen liittyvistä syistä.

– Kaura on todellista suomalaista superfoodia, ja myös kuluttajat näkevät sen terveyshyödyt, Kaslinkin brändi- ja viestintäjohtaja Juha-Petteri Kukkonen kertoo.  

Tutkimuksen mukaan kasvipohjaisten tuotteiden käytön korkeimpia syitä ovat kokeilun- ja vaihtelunhalun lisäksi monipuolisemman ruokavalion tavoittelu, eettiset sekä terveyteen liittyvät syyt. Kukkosen mukaan kauran yhteydessä ei voidakaan puhua buumista, vaan trendistä, joka on tullut jäädäkseen.

–  En puhuisi kaurabuumista vaan globaalista megatrendistä, joka muuttaa ruokailutottumuksia. Ihmiset haluavat syödä terveellisemmin ja kaura iskee siihen trendiin kauhean hyvin. Ja se trendi on tullut jäädäkseen. Ei ole ohimenevä juttu, vaan tässä muutetaan ihmisten ruokailutottumuksia, Kukkonen kertoo Makuja.fi:lle.

Tänä keväänä Kaslinkin tuoteperhe laajenee proteiinipitoisilla Aito Plus Kauravälipaloilla.

Fazerin uutuustuotteelle haetaan patenttia

Myös Fazer vastaa nyt kauratuotteiden kysyntään omalla uutuustuotteellaan, Fazer Yosa Kaurapalalla, jolle on haettu myös patenttia. Uutuustuotteen avulla Fazer Lifestyle Foods laajentaa tarjoamaansa kasvipohjaisten proteiinien kategoriaa.

– Tuotekehitysprojekti on ollut erittäin antoisa, ja sen johtotähtenä on ollut täysin uudenlaisen ruuanvalmistustuotteen tarjoaminen kasvipohjaisista ratkaisuista kiinnostuneelle kuluttajalle, kertoo Fazer Lifestyle Foodsin toimitusketju- ja tuotekehitysjohtaja Heli Anttila.

Kasvispohjaisella ruokavaliolla on tutkitusti positiivinen vaikutus maapallon tulevaisuuteen, sillä kasvisten suosiminen auttaa muun muassa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä ja veden kulutusta tuotannossa, Fazer muistuttaa tiedotteessaan.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja