Oletko huomannut? Tätä merkkiä et kaikista Oivariini-purkeista löydäkään
Toisin kuin perinteinen Oivariini, suomalaisten suosikkilevitteen luomuversio ei ole täysin kotimainen tuote.
Videolta pääset tarkistamaan oletko tähän asti käyttänyt leviterasiaa oikein vai väärin.
Suomalaisten suosikkilevite, Oivariini, täyttää tänä vuonna jo 40 vuotta. Oivariinin tarina alkoi vuonna 1979, kun Valio alkoi tutkia vaihtoehtoja voin pehmentämiseksi. Rypsiöljyn ansiosta voihin saatiin parempi levitettävyys, mutta samalla säilytettiin voin herkullinen maku.
Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki. Se kertoo suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä.
Vuosien varrella tuoteperheeseen on liittynyt uusia jäseniä, kuten ensimmäinen Suomessa valmistettu luomulevite, Oivariini Luomu.
Tarkkasilmäiset kuluttajat ovat kuitenkin huomanneet levitepakkausten kyljissä yhden selkeän eron: luomuversiosta puuttuu kotimaisuudesta kertova Hyvää Suomesta -merkintä. Mistä tämä oikein johtuu?
Suomalaisista luomuraaka-aineista pulaa
Valion kategoriapäällikkö Mirva Tolletin mukaan suomalaisen luomurypsiöljyn tuotanto ei riitä kattamaan elintarviketeollisuuden tarpeita, minkä vuoksi Oivariini Luomuun käytettävä luomurypsiöljy täytyykin tällä hetkellä tuoda Ruotsista. Tämän vuoksi tuote ei täytä Hyvää Suomesta -merkin kriteerejä.
– Luomu Oivariinin tuominen markkinoille oli valtava haaste, sillä Oivariini on aina tehty suomalaisesta rypsiöljystä, eikä rypiöljyä saa tällä hetkellä Suomesta luomuna. Tulimme siihen tulokseen, että koska Oivariini oliiviöljykään ei ole täysin suomalainen tuote, voimme toteuttaa tämänkin, Tollet toteaa.
LUE MYÖS: Miten sinä voitelet paahtoleivän? Luulit ehkä, että siihen on vain yksi tapa, mutta olet väärässä
– Elintarviketeollisuudelle on valtava haaste, ettei rypsiöljyä ja sokeria saa Suomesta luomuna, Tollet lisää.
Valion tavoitteena on siirtyä käyttämään suomalaista luomurypsiä heti kun mahdollista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan