Voipaketti säilyy pöydällä jopa kaksi viikkoa – kunhan muistat nämä asiat

voi
Voita ei tulisi säilyttää pöydällä ilman ilmatiivistä rasiaa. Shutterstock

Suolattu voi säilyy huoneenlämmössä jopa kahden viikon ajan, kunhan sen säilytyksessä ottaa huomioon pari tärkeää seikkaa. 

Yksi keittiön kiistellyimmistä asioist on voipaketti ja sen säilytys. Osa ihmisistä kavahtaa ajatustakin voipaketin jättämisestä pöydälle, kun taas osa ihmisistä on sitä mieltä, että kivikova voi on lähes kamalin asia maailmassa.

Mutta mikä on vastaus; voiko voipakettia säilyttää pöydällä? Vastaus ei ole niin yksinkertainen kuin voisi luulla. Voipaketin voi jättää pöydällä, mutta ei aivan kaikissa tapauksissa.

Lämpö ja ilma ovat voipaketin pahimmat viholliset

Vaikka voi on valmistettu maidosta, se on suurimmaksi osaksi rasvaa, ja näin ollen vähemmän altis bakteereille kuin maitotuotteet yleensä. Natriumin ansiosta suolattu voi on suolaamatonta versiota vähemmän alttiimpi bakteereille.

Suolaamatonta voita kannattaa siis säilyttää aina jääkaapissa.

Suolattua voita voidaan säilyttää huoneenlämmössä, kunhan se pakataan joka käytön jälkeen ilmatiiviisti esimerkiksi voirasiaan. Ilma on nimittäin asia, joka edesauttaa voin pilaantumista. Jos voi pakataan ilmatiiviisti jokaisen käyttökerran jälkeen, se säilyy pöydällä jopa kahden viikon ajan.

Mutta jos keittiösi lämpötila kohoaa yli 21 asteen, kannattaa voi siirtää jääkaappiin mahdollisimman nopeasti.

Lähde: Popsugar

Margariinin käyttökään ei ole niin yksinkertaista kuin voisi luulla. Katso videolta ohjeet oikeaoppiseen leivän voiteluun.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!