Voipaketti säilyy pöydällä jopa kaksi viikkoa – kunhan muistat nämä asiat
![Copyright: Shutterstock. Photographer: margouillat photo. voi](https://im.mtvuutiset.fi/image/6660220/landscape16_9/1600/900/670bf293b50e7248a8fcff5cedc66d79/xo/voi.jpg)
Suolattu voi säilyy huoneenlämmössä jopa kahden viikon ajan, kunhan sen säilytyksessä ottaa huomioon pari tärkeää seikkaa.
Yksi keittiön kiistellyimmistä asioist on voipaketti ja sen säilytys. Osa ihmisistä kavahtaa ajatustakin voipaketin jättämisestä pöydälle, kun taas osa ihmisistä on sitä mieltä, että kivikova voi on lähes kamalin asia maailmassa.
Mutta mikä on vastaus; voiko voipakettia säilyttää pöydällä? Vastaus ei ole niin yksinkertainen kuin voisi luulla. Voipaketin voi jättää pöydällä, mutta ei aivan kaikissa tapauksissa.
Lämpö ja ilma ovat voipaketin pahimmat viholliset
Vaikka voi on valmistettu maidosta, se on suurimmaksi osaksi rasvaa, ja näin ollen vähemmän altis bakteereille kuin maitotuotteet yleensä. Natriumin ansiosta suolattu voi on suolaamatonta versiota vähemmän alttiimpi bakteereille.
Suolaamatonta voita kannattaa siis säilyttää aina jääkaapissa.
Suolattua voita voidaan säilyttää huoneenlämmössä, kunhan se pakataan joka käytön jälkeen ilmatiiviisti esimerkiksi voirasiaan. Ilma on nimittäin asia, joka edesauttaa voin pilaantumista. Jos voi pakataan ilmatiiviisti jokaisen käyttökerran jälkeen, se säilyy pöydällä jopa kahden viikon ajan.
Mutta jos keittiösi lämpötila kohoaa yli 21 asteen, kannattaa voi siirtää jääkaappiin mahdollisimman nopeasti.
Lähde: Popsugar
Margariinin käyttökään ei ole niin yksinkertaista kuin voisi luulla. Katso videolta ohjeet oikeaoppiseen leivän voiteluun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka