Seinäjokelainen pinaattilettuperinne herättää usein ihmetystä muualla Suomessa.
Kerroimme aiemmin MTV Uutisten sivuilla, miten suomen suosituin kasvisvalmisruoka, pinaattiletut, valmistuu Atrian tehtaalla Nurmolla.
Pinaattilettujen suosio on suurta erityisesti päiväkodeissa ja kouluruokaloissa, mutta ruokalajin tarjoilutapa voi vaihdella suurestikin asuinpaikasta riippuen.
Lue myös: Legendaarinen valmisruoka on Suomessa järjetön hitti – syöntitapa jakaa mielipiteet: "Erikoisin saattaa olla..."
Pinaattilettujen syöntitapa Seinäjoella ihmetyttää: "En ole vieläkään toipunut siitä"
Kaikki äitini reseptit -ruokabloggaaja, MTV:n Makujen aamu -ohjelmastakin tuttu Nanna Rintala on nostanut blogissaan aiemmin esiin erikoisen seinäjokelaisen pinaattilettuperinteen.
Nanna itse asuu Kauhavalla, noin 40 kilometrin päässä Seinäjoelta, ja kertoo järkyttyneensä kuullessaan ensimmäistä kertaa tästä seinäjokelaisesta perinteestä.
– En ole vieläkään oikein toipunut siitä, kun aikoinaan 1990-luvun alussa kuulin, että pinaattilättyjen tarjoamistapa on tässä kaupungissa ehkä maailman seitsemään ihmeeseen verrattava erikoisuus, Nanna .

