Kotipizza lanseerasi uuden perinneruoalla höystetyn pizzan, jossa on muun muassa poronkäristystä ja sipsejä.
Kotipizza kertoo tuovansa myyntiin uuden poronkäristyspizzan. Ravintolaketju tiedotti asiasta omassa uutiskirjeessään.
– Jonkun se tämäkin oli ensimmäisenä maailmassa tehtävä ja se joku oli luova johtajamme, keittiömestari Risto "Ripe" Mikkola tuotekehitystiimeineen, ketjun sähköpostiviestissä todetaan.
Poronkäristyspizza sisältää poronkäristyksen lisäksi Koskenlaskija-kastiketta, puolukkamajoneesia, kuivattua puolukkaa, perunalastuja, suolakurkkua, timjaminversoa ja poropölyä.
Pizzan kehittäjä tyrmäsi ensin itsekin idean
Mistä ihmeestä idea tällaiseen pizzaan oikein syntyi?
– No sanopas muuta, Risto Mikkola nauraa.
Mikkola kertoo MTV:lle idean syntyneen jo reilu vuosi sitten keittiömestarin ollessa pororeissulla yhdessä Kotipizza-ketjun laatujohtaja Heikki "Hessu" Sikströmin kanssa.
– Oltiin Hessun kanssa katsastamassa, että mistä ne meidän porot tulevat ja miten ne elävät. Kodassa meille sitten tarjottiin illalla poronkäristystä ja heitin ilmoille, että mitäpä jos testattaisiin käristyksen laittamista pizzaan. Samaan hengenvetoon kuitenkin sanoin, että ei lähdetä sekoilemaan. Tämähän on kansallisaarre, Mikkola muistelee.
