Käsittämätön suosio – kaikki tekevät nyt tätä Natalia Salmelan hittipastaa: "Mahdotonta mokata, lapsetkin ovat tykänneet"

kikherne pasta limonello Natalia Salmela
Natalia Salmela

Avokado- ja uunifetapastalle saattaa olla löytynyt uusi haastaja. Yrittäjä, bloggaaja ja lifestylevaikuttaja Natalia Salmelan pastaresepti saavutti muutamassa päivässä käsittämättömän suosion.

Kuvassa: Natalia Salmelan kikherne limonello saavutti huiman suosio muutamassa päivässä: "Kuulin, että turkkilainen jogurtti oli jo jostain kaupasta loppunut"

White Trash Disease -blogistaan tunnettu lifestylevaikuttaja, yrittäjä ja Satokausikalenterin toimitusjohtaja Natalia Salmela jakoi viime viikolla Instagram-seuraajilleen pastareseptin, josta muodostui nopeasti suuri hitti. Kyseessä on poikkeusolosuhteisiin sovellettu pasta limonello -ohje, joka valmistuu näppärästi vaikka niistä kaappiin hamstratuista säilykkeistä, kuten kikherneistä. 

Pasta limonello on sitruunainen pasta, johon on voinut törmätä aiemmin esimerkiksi pollo limonello -nimellä. Silloin kyse on broileri-sitruunapastasta.

– Jaoin kikherne limonellon reseptin Instagram-sivuillani ja se sai neljässä päivässä yli 700 000 näyttökertaa, Salmela kertoo MTV:lle.

Salmela sai viikonloppuna viestejä sadoilta seuraajiltaan, jotka olivat jo kokeilleet reseptiä. Alun perin hän kokkasi ruokaa jo vuosia sitten, mutta kanaversiona, eli pollo limonellona. Resepti sai tuolloin inspiraationsa helsinkiläisestä Bar9-ravintolasta, jossa kyseistä ruokalajia oli tarjottu. 

– Se oli silloin yksi kaupungin himotusruoistani. Nyt, kun ravintoloihin ei pääse ja pitää keksiä jotain syötävää kotona, niin ajattelin tehdä version kikherneistä. Pasta ei siis vaadi juurikaan tuoreita raaka-aineita ja valmistuu helposti. Nyt kun tässä on jo saanut kokata pidemmän aikaa ruokaa kotikeittiössä, niin alkaa tuntua, että mitä nopeampaa ruoanlaitto on, sitä parempi, Salmela kuvailee.

Salaisuus piilee yhdessä oleellisessa raaka-aineessa

Mikä pasta limonellosta sitten tekee erityisen hyvän ja hittipotentiaalisen? Salmelan mukaan sen salaisuus piilee kastikkeessa käytettävässä turkkilaisessa jogurtissa, joka on naiselle itselleen tärkeä raaka-aine lähes ruoassa kuin ruoassa.

– Mieheni aina nauraa minulle, että käytän turkkilaista jogurttia kuin ketsuppia. Se on minulle turvallista ja lohdullista ruokaa. Koska juureni ovat Venäjällä, happamuus on minulle kotoisa maku. Tämä on myös tällainen yhden naisen missio saada turkkilainen jogurtti laajempaan käyttöön. Huomaan, että ihmiset eivät osaa sitä oikein käyttää, kun itse syön sitä neljä kertaa päivässä ruoassa kuin ruoassa, Salmela nauraa.

Turkkilaista jogurttia kuluu Salmelan kotitaloudessa esimerkiksi pastakastikkeisiin, jossa se korvaa näppärästi kerman, pyöristää makuja ja tuo ripauksen happamuutta. Lisäksi raaka-aine sopii kaikenlaisiin keittoihin ja kastikkeisiin. Salmela itse suosii nimenomaan kylmiä kastikkeita ja saattaa sekoittaa jogurtin joukkoon esimerkiksi srirachaa ja chipotlea, jolloin syntyy täydellinen soosi kanansiiville.

"Mahdotonta mokata, lapsetkin ovat tykänneet"

Pasta limonellosta eli sitruunapastasta Salmela kertoo saaneensa seuraajiltaan jo paljon kiitosta. Salmela on jakanut Instagram-tarinoissaan kuvia seuraajiensa kokkaamista pastoista.

– Tätä pastaa on mahdotonta mokata. Olen saanut myös paljon palautetta perheellisiltä, että lapsetkin ovat tykänneet. Sain esimeriksi yhden todella hellyttävän videon, missä lapsi nuolee lautasta puhtaaksi pastansyönnin jälkeen. Ehkä se keltainen väri kiehtoo lapsia, mikä kurkumasta tulee.

Jos kikherneet epäilyttävät perheen pienimpiä, Salmela suosittelee murskaamaan ne soosin ja pastan joukkoon.

– Reseptiä voi myös varioida loputtomasti. Pastan voi tehdä kikherneiden sijaan kanalla, tofulla tai vaikka pavuilla. 

***

Testaa myös Kari Aihisen suosittu savulohipasta:

7:54

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja